Futbol Català
Esports 21/09/2011

Bany i massatge a l'assemblea de l'Europa

El club escapulat va presentar davant els seus socis els números de l'anterior temporada i el pressupost de la present amb una aprovació total per unanimitat

àngel Garreta
2 min
La taula de directius de l'Europa durant l'assemblea

BarcelonaEl Club Esportiu Europa va viure al Centre Moral de Gràcia una de les seves assemblees generals més plàcides que es recorden. Els comptes de la temporada 2010/2011 van presentar un superàvit pel club escapulat de 29.177€. L'entitat presidida per Guillaume de Bode ha plantejat un pressupost global d'un milió d'euros pel present exercici amb 295.000€ destinats a la primera plantilla.

L'acte anual de repàs de la gestió directiva davant els socis va reunir a només 49 abonats de l'entitat al teatre del Centre Moral. Un número similar al de la temporada passada -on també es va viure una assemblea tranquil·la- i molt inferior al centenar de socis que pocs anys enrere s'havien arribat a reunir en etapes de més dubtes, reflexions i inquietuds dels aficionats europeistes.

Un dels punts anecdòtics del vespre de dimarts a l'acte va ser el darrer punt de l'ordre del dia, el de precs i preguntes. Pocs segons van faltar per proclamar l'assemblea de l'Europa com l'única que es recordi sense cap pregunta del soci. La pròpia directiva va esperonar als assistents a preguntar sobre qualsevol qüestió, per petita que pogués semblar. Finalment es va qüestionar la junta sobre l'absència d'un 'speaker' oficial a l'estadi europeista -el club ha obert un concurs per trobar voluntaris- i l'enllumenat del camp, previst de ser reparat en un espai breu de temps.

De Bode insisteix en el pes específic de la base del club

El president de l'entitat escapulada va preveure que els diferents equips europeistes "tindran resultats molt positius aquesta temporada, tot i que també demanaré el mateix suport que el públic dóna a dia d'avui quan tinguem mals resultats i passem per hores baixes". De Bode considera que "la realitat del club passa pel futbol de base i l'escola formativa. La grandesa de l'Europa s'ha d'explicar als joves".

Respecte el baix nombre de jugadors juvenils que acaben donant el salt al primer equip gracienc, el vicepresident Arturo Ramírez va argumentar que "grans clubs i d'altres de localitats properes ens treuen molts dels bons jugadors i no sempre amb unes formes educades", en aquest sentit De Bode va afegir que "l'Europa no pagarà diners als juvenils" donat que el club considera que en aquesta edat "el que cal és formar-se i no començar a especular". Pel president de l'Europa és vital que el club "no pagui per retenir jugadors de la base a base de diners".

stats