Rugbi
Esports 09/10/2011

Austràlia deixa fora els campions del món sud-africans (11-9)

Els wallabies australians han doblegat als springboks sud-africans en un partit èpic

Ferran Vital
2 min
L'australià Will Genia passa l'oval a un company

BarcelonaEl partit de quarts de final entre Austràlia i Sud-àfrica ha estat un partit èpic, molt més físic del que s'esperava en un partit amb dos equips d'aquest nivell. El Wellington Regional Stadium ha estat l'escenari d'una de les batalles més igualades que jo recordo en una Copa del Món de rugbi, amb dos equips que es mereixien un lloc a les semifinals (sobretot si els comparem amb el nivell mostrat per algunes seleccions europees).

Els springboks defensaven el títol que van conquerir fa quatre anys a França, amb un equip molt potent i amb una qualitat impressionant als tres quarts. Sud-àfrica havia quedat campiona del seu grup, mostrant-se com un equip sòlid i sense esquerdes, mentre els wallabies australians no havien completat la millor fase de grups de la seva història i generaven alguns interrogants, sobretot a nivell defensiu.

El partit ha començat amb una Austràlia molt forta, que s'ha fet amb el domini del joc i del partit gràcies a la velocitat dels seus tres quarts i a la seriositat (avui sí) dels seus davanters a les fases estàtiques i els agrupaments. Gràcies a un parell de bones accions ofensives, els australians han aconseguit el seu primer assaig a les mans d'en James Horwill, i han ampliat el seu avantatge gràcies a un xut a pals de James O'Connor. A partir d'aquest punt, els wallabies han anestesiat els seus rivals fins al punt que han estat incapaços de reaccionar fins al fil del descans, gràcies a un llunyà xut a pals de Morné Steyn, que deixava el marcador en un momentani 8 a 3 pels aussies.

Els sud-africans han sortit molt més endollats al segon temps, però el seriós plantejament defensiu dels wallabies gairebé no ha deixat cap esquerda als intents ofensius dels springboks, que han optat per intentar-ho amb el peu. Morné Steyn als minuts 56 i 60 ha anotat entre pals, gràcies a un xut a pals i un altre de drop, avançant els defensors del títol per un parcial de 8 a 9. En un final d'infart (i quan el partit semblava prendre el color verd dels sud-africans), els wallabies han tornat a anotar gràcies a un altre xut a pals transformat per James O'Connor (molt actiu el dia d'avui) a les acaballes del partit, que situava el marcador en 11 a 9 pels australians, resultat amb el qual s'ha arribat al final del partit.

Sud-àfrica ha tingut el control del joc, del partit, la possessió i les millors ocasions. Fins i tot m'atreviria a dir que els Springboks haurien merescut estar a les semifinals d'aquesta Copa del Món, però als esports sovint no guanya el que millor juga, sinó el que més punts fa al llarg del partit, i avui aquest equip ha estat Austràlia.

El campió queda fora, i la Copa Webb Ellis segueix buscant propietari pels propers quatre anys. Si els australians volen conquerir-la, hauran de millorar encara més el seu joc en la semifinal que els enfrontarà contra els amfitrions de Nova Zelanda (el seu gran rival esportiu històric) la setmana vinent.

stats