Mundial de Rugbi
Esports 21/10/2011

Austràlia s’enduu el bronze davant un Gal·les voluntariós (21-18)

Els 'wallabies' s’imposen als miners però no convencen amb el seu joc. Gal·les perd, però es consolida com la revelació i sorpresa agradable d’aquesta Copa del Món

Ferran Vital
2 min
Els jugadors de Gal·les abatuts després d'una acció d'un australià.

BarcelonaEl partit pel tercer lloc final d’aquesta Copa del Món se’ns presentava d’allò més emocionant, amb dos dels equips que més bé tracten l’oval i que aposten (sobre el paper) per un rugbi ofensiu i alegre, atractiu pels espectadors.

Però tal com hem vist al llarg d’aquesta Copa del Món, una cosa és jugar a guanyar (cas de la fase de grups) i una altra ben diferent, jugar a no perdre (cas de la fase final eliminatòria). I si a més a més dos equips d’aquest nivell plantegen tàctiques conservadores i en certa mesura especulatives en funció del joc del rival, l’espectacle i el nivell de joc se’n ressenten força.

El primer temps ha sigut un intercanvi de cops pràcticament inofensiu entre dos equips que estan cridats a dominar el panorama internacional en un futur no gaire llunyà, gràcies a la joventut dels seus homes clau. Els primers a anotar han sigut els australians, gràcies a un assaig del primer centre Berrick Barnes, que ha tingut una bona actuació. La conversió ha sigut transformada per l’ala dreta James O’Connor. Tot i que Austràlia semblava dominar el partit, els miners han aprofitat un error en la melé australiana, penalitzat amb un xut de càstig pels europeus que un gris Hook ha sabut transformar entre pals (pràcticament, l’única acció encertada del flamant fitxatge de la USAP en el dia d’avui). A la mitja part s’ha arribat amb un pobre 7 a 3 pels australians, que reflectia el poc nivell de joc vist sobre la gespa de l’Eden Park.

Per sort per a l’espectacle i els aficionats, el segon temps ha sigut força diferent del primer, ja que els dos equips s’han dedicat a fer allò que saben fer millor, jugar a rugbi. Gal·les ha sortit amb un plantejament força més ofensiu al segon temps, i ha començat a fer carburar els seus migcampistes amb els tres quarts. Fruit d’una acció ofensiva de manual, portant l’oval a la mà de la banda tancada a l’obert, en Shane Williams ha rebut una pilota que ha portat (amb un estil força futbolero, amb el peu) fins a la zona d’assaig australiana als nou minuts de la represa, posant momentàniament per davant els miners (8 a 7 per Gal·les, que podia haver sigut més ampli si Hook hagués encertat la conversió).

stats