FUTBOL

L'aficionat del Deportivo va morir pels cops dels ultres de l'Atlètic

L'autòpsia decreta que no ha mort per la hipotèrmia provocada per caure al riu

Francisco José Romero Taboada, l'aficionat del Deportivo conegut com a 'Jimmy', va morir pels cops rebuts durant una baralla amb aficionats de l'Atlètic de Madrid. Jimmy tenia 43 anys i era membre de la penya Los Suaves, un grup relacionat amb els Riazor Blues, ultres del Deportivo. Romero era pare d'un nen de 4 anys i d'una noia de 19 anys i estava casat.

Segons fonts de l'hospital, en arribar al centre hospitalari tenia un traumatisme cranioencefàlic, una aturada cardíaca i hipotèrmia, després d'haver estat llançat al riu Manzaranes durant la baralla. Romero va passar 30 minuts al riu demanant ajuda abans de ser rescatat per la unitat de busseig de Bombers de la capital. Els tècnics de l'Institut Forense de Madrid que han realitzat l'autòpsia han dictaminat que va morir per "diversos traumatismes cranioencefàlics". El motiu de la mort, doncs, va ser la pallissa i els cops rebuts pels ultres del Frente Atlético, i no la hipotèrmia provocada per la caiguda  al riu Manzanares.

El grup d'aficionats del Deportivo 'Riazor Blues' de la seva part, han negat aquesta en un comunicat que s'hagués concertat una "baralla" amb el Frente Atlético. Amb un comunicat, el grup recorda que la "forma de viatjar va ser la mateixa que en anys anteriors". Segons 'Onda Cero', fonts policials ja admeten que no era una baralla pactada, ja que no han trobat cap missatge als telèfons dels detinguts. Segons aquesta informació, els aficionats de l'Atlètic van quedar per esperar l'arribada dels aficionats gallecs ja que les aficions solen arribar a la mateixa zona de les rodalies de l'estadi.