MOTOR
Esports 10/04/2013

Denuncien detencions d'activistes just abans del Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain

Segons 'HUman Rights Watch' s'han produït batudes de policies emmascarats sense ordre judicial

Efe
1 min
Una dona musulmana xiïta de Bahrain participa en una protesta contra el govern en solidaritat amb les dones empresonades de Bahrain al poble de Mahaza, al sud de Mananma/ AFP/ Mohammed Al-Shaikh

BahrainLes autoritats de Bahrain estan duent a terme arrestos arbitraris d'activistes de l'oposició abans de la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain , previst d'aquí a dos caps de setmana, segons ha denunciat 'Human Rights Watch' (HRW) en un comunicat.

El grup, que cita fonts locals que no identifica, assenyalar que grups de policies emmascarats han practicat batudes nocturnes a zones properes al circuit on se celebrarà la competició, sense que les autoritats hagin emès ordres de registre o arrest, com estipula la llei.

Segons HRW, hi ha almenys 21 detinguts, entre ells coneguts dirigents de les protestes antigovernamentals, als quals se'ls ha negat assistència legal durant els interrogatoris inicials per part de la fiscalia. Dos dels arrestats estan acusats de delictes relacionats amb la seguretat nacional i el terrorisme, i el fiscal ha decidit prolongar la seva detenció seixanta dies, mentre que altres afronten els càrrecs per participar en reunions il · legals i estaran sota custòdia 45 dies.

Així mateix, set persones han estat detingudes en llocs de control temporals que han posat les autoritats en les carreteres que condueixen al circuit.

La directora del departament d'Orient Mitjà de HRW, Sara Leah Whitson, afirma que aquestes accions suggereixen que les autoritats es troben més preocupades d'apartar als activistes amb motiu de la cursa de Fórmula 1 que tractar "les reivindicacions legítimes" dels manifestants.

L'organització va recordar que les batudes policials són habituals a Bahrain, estat escenari de protestes des de el febrer del 2011, però va destacar que des del passat dia 1 les autoritats persegueixen especialment als activistes residents en zones properes al circuit del Gran Premi de Fórmula 1.

stats