El Barça demana "paciència" per reflexionar sobre la Superlliga

Joan Laporta trenca el seu silenci amb el projecte: “És absolutament necessari”

2 min
Joan Laporta, a la llotja del Palau Blaugrana

BarcelonaLa veu de Joan Laporta per fi va sonar per oferir una postura oficial del Barça amb la Superlliga, una competició que encara valora com una oportunitat interessant malgrat la desbandada de participants de les últimes jornades. En declaracions a TV3, el president blaugrana va trencar breument el seu silenci. “La Superlliga és una necessitat, però l’última paraula la tindran els socis. Els clubs grans aportem molts recursos i hem de dir la nostra sobre el repartiment econòmic. Hi ha hagut pressions a alguns clubs, però la proposta segueix existint. Nosaltres fem unes inversions molt importants, els salaris són molt alts i s’han de tenir en compte totes aquestes consideracions i els mèrits esportius”, va dir des de les instal·lacions del Trofeu Comte de Godó, a Barcelona.

Tres hores més tard, el Barça va emetre un comunicat de dos punts per reforçar la seva posició favorable al projecte. “És necessari emprendre reformes estructurals destinades a garantir la sostenibilitat financera i la viabilitat del món del futbol tot millorant l’espectacle que s’ofereix als aficionats”, reclama el club al primer apartat de l’escrit, en què també remarca “el dret a sotmetre tan transcendent decisió a l’aprovació definitiva dels seus òrgans socials competents després d’un necessari i profund estudi”. És a dir, que quan correspongui, el Barça presentarà la proposta negociada perquè els socis decideixin si els agrada o no.

Al segon punt del comunicat, la directiva de Laporta subratlla la necessitat d’aplicar “serenitat”, “profunditat” i “no incórrer en cap acció precipitada” en relació a la Superlliga. Implícitament també lamenta el to que han fet servir determinats estaments per reaccionar a la iniciativa. El Barça creu “fora de lloc” la “pressió i intimidació injustificades” que ha rebut els últims dies per part de la UEFA o la Lliga. Per acabar, l’entitat ha demanat “fins i tot paciència” en la gestió de l’assumpte. 

Canvis al comitè de direcció

En paral·lel a la polèmica de la Superlliga, continuen els canvis als despatxos del Camp Nou. Jordi Joly, director corporatiu que va arribar al club de la mà d’Òscar Grau, s’ha unit aquesta setmana a la llista d’acomiadaments. El seu càrrec l’ocuparà Maribel Meléndez, que ha treballat els últims set anys com a directora financera a Building Center del Grup CaixaBank. Reportarà directament al CEO Ferran Reverter, que també ha contractat com a ajudant de les seves funcions Gemma Pons, amb qui va coincidir a MediaMarkt. D’altra banda, a les oficines s’espera el retorn al club de Carles Cendrós, excap de recursos humans que va marxar a Desigual per profundes desavinences professionals amb l’anterior executiva blaugrana.

stats