Futbol
Esports 04/10/2021

El Barça femení enceta la Champions amb la fam "de guanyar-ho tot" de nou

Hermoso, Paños, Pereira i Ouahabi reben l'alta mèdica i estan a disposició de Giráldez per a l'estrena europea contra l'Arsenal

2 min
Jenni Hermoso

BarcelonaAmb la mentalitat de ser a la final de la Lliga de Campions que es disputarà al Juventus Stadium de Torí el 22 de maig, el Barça femení enceta aquest dimarts a l'estadi Johan Cruyff (21 h, Esport3) una nova edició de la màxima competició europea de clubs. L'equip que ara dirigeix Jonatan Giráldez vol defugir l'etiqueta de favorit, però les blaugranes són les campiones vigents i el principal equip a batre. Amb el rècord de la final guanyada contra el Chelsea a Göteborg per un incontestable 4-0, el Barça estrenarà una edició renovada i amb un nou format contra l'Arsenal, un equip, a priori, de nivell inferior, però que és el líder de la lliga anglesa. De fet, les londinenques també tenen una Champions en el seu palmarès, la que van guanyar l'any 2007.

Amb el llistó ben amunt després de guanyar el triplet la temporada passada i excel·lir amb el seu futbol, Giráldez sap que els objectius de l'equip són els mateixos que els de la temporada passada: "Volem revalidar el títol, sens dubte. La mentalitat de l'equip és guanyar-ho tot. Si vestim aquesta samarreta és per guanyar tots els partits que disputem", ha defensat en la prèvia el preparador blaugrana. Per la seva banda, una de les capitanes de l'equip, la lateral Marta Torrejón, considera que la "il·lusió" per tornar a guanyar la Lliga de Campions es manté intacta i admet que el fet de ser les campiones vigents les converteix, en certa manera, en "el rival a batre".

Després del Barça, l'Arsenal és el rival amb més pes del grup en què estan emmarcades les blaugranes. A diferència de les edicions anteriors, per primera vegada la Champions compta amb una lligueta prèvia en què l'equip barceloní, a banda d'enfrontar-se al conjunt anglès, també es veurà les cares amb el Hoffenheim alemany i el Koge danès. "Aquest format permet que els equips de més nivell arribin a les fases finals i, a més, tots tenen l'opció de jugar sis partits i tenir més experiència que no pas abans, quan ja podies quedar eliminat després de dos partits", ha valorat Giráldez. Per a l'estrena europea, el tècnic blaugrana recupera Jennifer Hermoso, Sandra Paños, Leila Ouahabi i Andrea Pereira.

stats