Futbol
Esports Barça Femení 13/02/2022

El Barça té la Lliga a punt de caramel

La victòria contra l'Athletic (0-3) permet que les jugadores puguin ser campiones en la pròxima jornada

Imatge del partit entre l'Athletic Club i el Barça

BarcelonaPartit del Barça, victòria segura. La ratxa de les jugadores a la Lliga Iberdrola segueix sent de rècord, amb 22 triomfs en les 22 jornades que s'han disputat fins ara. L'última, al camp de l'Athletic Club. Les dianes de Marta Torrejón, Oshoala i Mariona permeten no només que les blaugranes es mantinguin invictes, sinó que les deixa a un pas del títol. La pròxima jornada, si guanyen al camp de l'Alabès i la Reial Societat punxa, seran campiones. Això sí, s'hauran d'esperar fins al març, perquè ara la competició s'atura pels compromisos internacionals.

L'equip que entrena Jonatan Giráldez no aixeca el peu de l'accelerador, per més que a Lezama li costés obrir el marcador en el duel. Després d'un primer temps força igualat, Marta Torrejón desfeia l'empat abans del descans. I, un cop estrenat el caseller, Oshoala i Mariona sentenciaven a l'inici de la segona part. Al minut 62, tot estava vist per a sentència.

Amb aquestes tres dianes, el Barça ja en suma 126 a la Lliga, una mitjana espectacular de gairebé sis gols per enfrontament (5,7). En canvi, només n'ha encaixat sis. Les xifres agafen dimensió si es comparen amb les de les rivals a la classificació: cal sumar les dianes de la Reial Societat (47), el Granadilla Tenerife (31) i l'Atlètic de Madrid (51) –segon, tercer i quart, respectivament– per igualar el registre blaugrana.

Les combinacions perquè el Barça sigui campió

Tothom té coll avall que el Barça revalidarà el títol, i podria fer-ho el primer cap de setmana de març. La derrota de la Reial Societat al camp del Llevant (1-0) permet que ja es pugui cantar victòria en la pròxima jornada. Per aconseguir-ho, necessiten sumar els tres punts al camp de l'Alabès i esperar que la Reial Societat no guanyi el seu partit contra l'Eibar. En cas contrari –si les txuri-urdin vencen–, podran ser campiones al Johan Cruyff el diumenge 13 de març, el dia que juguen contra el Reial Madrid.