Esports 11/05/2021

El Barça, sense marge d'error en un estadi de recent mal record

Els blaugranes, obligats a guanyar al Ciutat de València contra el Llevant

2 min
Yerry Mina i Busquets, el dia que el Barça de Valverde va perdre la imbatibilitat a la Lliga.

BarcelonaEl gol agònic de Toni Kroos per empatar el Reial Madrid - Sevilla de diumenge a Valdebebas no va servir perquè els blancs conservessin el privilegi de dependre de si mateixos per adjudicar-se la Lliga. En canvi, sí que va retornar el Barça a la vicissitud d’esperar ensopegades dels dos oponents que té per sobre a la classificació. Si els blaugranes volen aixecar el títol després de perdre cinc dels últims nou punts que han disputat, necessiten que el Madrid i l’Atlètic de Madrid fallin en les tres jornades que falten. Aquesta és una de les dues condicions que necessiten els de Koeman per acabar la temporada amb un somriure. L’altra és no cometre més errades en els partits que els falten per jugar d’aquí al diumenge 23 de maig. O, com a mínim, cometre’n moltes menys que els seus oponents.

Amb aquest objectiu saltarà el Barça aquesta nit (22 h, Movistar LaLiga) a la gespa del Ciutat de València, un estadi de no gaire bon record recent per als culers. Allà han perdut tres dels últims quatre partits que han disputat entre Lliga i Copa, tots tres encara amb Ernesto Valverde a la banqueta. De fet, l’última desfeta va començar a escriure el final d’etapa del Txingurri. Va ser a la jornada 12 de la Lliga 19/20, en un matx que semblava encarrilat gràcies a un gol de Messi que el Llevant va acabar guanyant per 3 a 1 amb tres dianes de Campaña, Mayoral i Radoja en només vuit minuts. La temporada anterior, a la Copa, les aturades de Cillessen i un penal transformat al minut 83 per Coutinho van maquillar una derrota (2-1) que finalment no va comprometre el futur de l’equip al torneig. Més ressò va tenir el 5 a 4 de la temporada 17/18. I no per la Lliga, que ja era de color blaugrana, sinó pel fet de perdre una imbatibilitat històrica a la jornada 37. L’únic hat trick de Coutinho amb el Barça va quedar enfosquit, entre altres factors, per una pèssima tarda de Yerry Mina, el central que Valverde va haver d’empassar-se per la fuga de Mascherano al mercat d’hivern. 

Busquets, recuperat

Koeman està en disposició de revertir la dinàmica contra un Llevant que no té objectius a aquestes altures de la temporada. Els de Paco López, que fa cinc partits que no guanyen, estan virtualment salvats i tenen les posicions europees molt lluny, però tenen bons números quan s’enfronten amb equips de la part alta de la classificació. Enguany han tret cinc punts a l’Atlètic de Madrid en dos partits i també han sigut capaços de guanyar a Valdebebas. Els valencians no podran comptar amb Postigo, lesionat al turmell, i confiaran en l’olfacte del sempitern Morales. Mentrestant, el Barça viatjarà amb Busquets, ja refet de la contusió que el va apartar abans d’hora del partit de dissabte al Camp Nou, i no presentarà gaires canvis a l’onze inicial.

stats