Barça

El Barça es pot creuar amb Guardiola però no amb Messi

Aquest dijous a la tarda (18 hores) se celebra el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions

2 min
Bombos

BarcelonaLa Lliga de Campions es presenta com una quimera per a un Barça que ha perdut Leo Messi i que està en reconstrucció en el segon any de Ronald Koeman a la banqueta. L’equip blaugrana sabrà aquesta tarda en el sorteig que se celebrarà a Istanbul (18 hores, #Vamos) quins seran els tres rivals que l’acompanyaran en la fase de grups en una nova edició d’una competició que els últims anys ha abandonat a còpia de bufetades majúscules. El Barça no parteix com un dels grans favorits per aixecar el títol, però la Champions servirà per mesurar en quin esglaó del futbol europeu es troba actualment l’entitat blaugrana. 

Amb el Barça al segon bombo, els jugadors de Ronald Koeman evitaran creuar-se amb el PSG de Messi i Neymar (i està per veure si també de Kylian Mbappé). El conjunt francès no parteix com a cap de sèrie perquè va quedar segon a la Ligue 1 francesa, per darrere del Lilla. En canvi, el Barça sí que es pot topar ja a la fase de grups amb rivals de gran nivell. Entre els equips del primer bombo als quals es podria enfrontar el conjunt blaugrana hi ha els dos actuals finalistes de la competició: el Chelsea i el Manchester City. 

El conjunt londinenc acabaria aixecant el trofeu la temporada passada de la mà del repudiat Tomas Tuchel, que va ser acomiadat del PSG a finals de desembre per anar a parar pocs dies després al Chelsea, en substitució de Frank Lampard. Per la seva banda, el Manchester City de Pep Guardiola és el vigent campió de la Premier League i el seu principal taló d’Aquil·les és la falta d’un davanter centre: Harry Kane va anunciar ahir mitjançant un missatge a les xarxes socials que continuarà una temporada més al Tottenham. De fet, l’entrenador català ha iniciat el curs fent jugar un extrem, Ferran Torres, com a fals nou.

Entre els altres caps de sèrie a evitar hi ha el Bayern Munic i l’Inter de Milà, vigents campions de la Bundesliga i la Serie A, respectivament. En canvi, els rivals més assequibles serien l’esmentat Lilla i l’Sporting de Portugal. L’Atlètic de Madrid i el Vila-real -com a campió de l’Europa League- completen el primer bombo, però el Barça no s’hi pot enfrontar en la fase de grups, ja que són equips de la mateixa lliga. La resta de representants de la Lliga espanyola -Sevilla i Reial Madrid- estan enquadrats al bombo dos, com el Barça.

L’Ajax i el Leipzig, rivals enverinats

Més enllà del primer i del segon bombos, els rivals de més entitat amb els quals es podria trobar el Barça serien l’Ajax i el RB Leipzig, on milita el català Dani Olmo, i també l’Atalanta italià. Els tres equips formen part del bombo tres. El Milan, que torna a la Champions set anys després, és el rival de més nivell del quart bombo.

stats