Milan-Barça
Esports Barça 22/11/2011

Les 10 frases d'Ibra cap a Guardiola

La història de l'odi creixent del suec cap al tècnic del Barça es pot resumir amb 10 frases, tot i que aquest dilluns va intentar suavitzar la relació

Albert Solé
3 min
Zlatan Ibrahimovic i Pep Guardiola.

BarcelonaLa història d'amor-odi entre Pep Guardiola i Zlatan Ibrahimovic es pot resumir amb 10 frases pronunciades des que el suec va fitxar pel Barça, l'estiu de 2009, fins ahir mateix, en les últimes declaracions de certa conciliació d'Ibra cap al club blaugrana i cap al tècnic de Santpedor.

Ibrahimovic sobre Guardiola:

1. (2 d'agost de 2009)

"Sabia el que està fent amb el Barça, el que està transmetent al grup perquè respectin la pilota com ho fan. Per descomptat, coneixia Guardiola com a futbolista. Qui no coneix i admira Guardiola és que no sap res de futbol."

En una entrevista concedida a Mundo Deportivo l'estiu de la seva arribada, durant la gira de pretemporada.

2. (28 d'abril de 2010)

"No tens ous! Et cagues amb Mourinho, pots anar-te'n a l'infern!"

Segons l'autobiografia de Zlatan, això és el que li va dir el suec al vestidor just després del partit de tornada de les semifinals de la Champions contra l'Inter de Mourinho, que va guanyar el Barça per un insuficient 1-0, i Ibra va ser substituït els últims 20 minuts per Bojan.

3. (29 d'agost de 2010)

"El meu únic problema al Barça va ser el filòsof. En les seves xerrades al vestidor semblava voler filosofar, semblava imbuït per Gandhi. Feia la impressió que es creia l'inventor del futbol."

Sortint de les oficines del Barça quan acabava de signar la cessió al Milan i es desvinculava del Barça, a peu dret davant els periodistes que feien guàrdia.

4. (Setembre de 2010)

"No em podia permetre perdre un any assegut a la tribuna contemplant el temps. Només vull jugar a futbol i sentir l'alegria per jugar, cosa que he trobat a faltar els últims mesos. Jo no tenia problemes amb ningú, ni poden dir que vaig fer alguna cosa malament. Encara no sé el que va passar i encara espero la resposta."

En una de les primeres entrevistes que va concedir a Itàlia quan va arribar al Milan.

5. (Octubre de 2011)

"Durant els primers sis mesos tot era fantàstic, anava molt bé. Però des del febrer Guardiola ja no em va parlar més. Un entrenador ha d'adaptar el joc als seus futbolistes, especialment quan n'has comprat un per 70 milions d'euros."

Un dels extractes de l'autobiografia que ha escrit Zlatan i que ha sortit publicada fa poques setmanes.

6. (Octubre de 2011)

"Guardiola fuig dels problemes, no els afronta. No té capacitat per gestionar personalitats fortes; en el seu Barça tots han de ser com Xavi, Messi o Iniesta. No hi ha lloc per a personalitats com la meva en el petit món de Guardiola".

Un dels extractes de l'autobiografia que ha escrit Zlatan i que ha sortit publicada fa poques setmanes.

7. (Gener de 2011)

"És un gran tècnic amb poca experiència. Guardiola no sap gestionar 22 estrelles i Mourinho sí."

En una entrevista a Eurosport quan ja duia quatre mesos fora del Barça.

8. (1 de novembre de 2010)

"Qualsevol persona pot entrenar el Barça per la classe de jugadors que té, fins i tot jo podria fer-ho... Guardiola vol fer veure que és perfecte sempre, i ningú ho és, Tiger Woods també pretenia fer el mateix i ja saben com va acabar... M'encanta com treballa Mourinho, ell és un tipus guanyador, on ell va sempre treu un equip campió i se'n surt com un heroi, em va encantar treballar amb ell a l'Inter."

En una entrevista prèvia a la visita del Reial Madrid de Mourinho a San Siro en un partit decisiu de la fase de grups de la Lliga de Campions.

9. (7 de novembre de 2011)

"Com rebré Guardiola quan vingui a San Siro? El saludaré. Ja veurem què farà ell".

En una roda de premsa posterior a un partit de la Serie A, i després que hagi sortit publicada la seva autobiografia.

10. (21 de novembre de 2011)

"Ens enfrontarem al millor equip del món, sens dubte. Fins i tot quan vaig marxar, sabia que deixava el millor equip del món. Però, per mi i per totes les parts implicades, crec que la millor solució era deixar el club. Veient els resultats per a ambdues parts, va ser la millor solució."

En una entrevista concedida a la web de la FIFA publicada aquest dilluns, on es veu que Ibra vol treure ferro a les seves darreres declaracions incendiàries en contra del tècnic del Barça.

stats