ACB
Esports Barça 12/12/2010

Ricky Rubio agafa les regnes de l'equip i guia el Barça cap a la victòria a Valladolid (55-65)

Victòria i gràcies. Els homes de Xavi Pascual es refan d'un primer temps pèssim i aconsegueixen sumar el vuitè triomf de l'any gràcies a una gran segona part

David Jover
Ricky ha liderat la treballada victòria del Barça a la pista de l'Estudiantes.

BarcelonaRicky és un geni. Se'l pot criticar molt perquè no té un tir de garanties, però quan l'equip el necessita, apareix. L'exhibició oferta al tercer quart amb assistències, punts i direcció de joc, capgira el partit i dóna aire a un Barça que fins el moment estava grogui.

El primer quart del Regal Barça ha estat molt pobre. El tercer classificat de la Lliga no es pot permetre anotar tan sols sis punts en deu minuts. Això ha provocat que al final del primer quart els blaugrana perdessin per onze, 17-6. Només Ricky ha donat la cara i no se sabia res d'Ingles, Vázquez, Morris o Grimau.

L'inici del segon quart ha estat un pèl millor, però en un vist i no vist els homes de Porfi Fisac s'han situat catorze amunt, 26-12, gràcies a Eulis Báez, que ha dominat ambdues zones amb una facilitat insultant. Però la rauxa i el geni havien de sortir per algun costat i de la mà de Morris i Roger Grimau, autor de sis punts de manera consecutiva, el Barça ha aconseguit un parcial de 0-9 que ha donat esperances als de Xavi Pascual perquè al descans només estaven cinc a sota (30-25).

A la represa l'heroi va ser Ricky Rubio. El base del Regal ha agafat les regnes de l'equip i ha donat una autèntica lliçó de lideratge. Gràcies als seus punts, robatoris i assistències ha catapultat el Barça a situar-se un abaix, 40-39. La remuntada, però, ha estat incomplerta tot i que N'Dong ha començat a dominar sota els cèrcols. Al final del tercer quart el Blancos de Rueda ha superat per dos punts el Barça, 45-43.

En el darrer quart s'ha consumat la remuntada. Al 32' el Barça s'ha avançat en el marcador gràcies a una cistella de Grimau, 45-46, i posteriorment la diferència ha estat de set punts, 49-56, amb una gran esmaixada de Sada. A mesura que els minuts han passat el Blancos de Rueda es va bloquejar i això ha estat aprofitat per Ingles i Sada, que han fet uns darrers minuts esplèndids per tancar el marcador amb deu d'avantatge, 55-65.