BARÇA
Esports Barça 18/08/2012

Alex Song, el migcampista polivalent que volia Tito Vilanova

El camerunès pot actuar tant de migcampista com de defensa central i fins i tot ha arribat a jugar de lateral dret a l'Arsenal d'Arsène Wenger

Ara
1 min
Alex Song, en un partit de la temporada passada

BarcelonaAlexandre Alex Dimitri Song Billong, conegut al món del futbol com a Alex Song, és el darrer reforç del Barça de Tito Vilanova. El conjunt blaugrana, que buscava un jugador polivalent que pogués actuar com a migcampista i com a central de garanties si fos necessari, ha triat el camerunès per ocupar aquest lloc.

El Barça ha pagat un total de 19 milions d'euros i signarà contracte amb el Barça fins al 2017. Song, però, no és un tipus qualsevol. Té un total de 27 germans –17 germanes i 10 germans– i fins ara ha vestit el dorsal 17 a l'Arsenal com un petit homenatge a les seves germanes. A més, recentment va mostrar la seva casa a Londres i va aprofitar per cantar fent honor al seu cognom.

Alex Song (24 anys i 1,85 m) té unes condicions físiques especials que fan recordar, salvant les distàncies, l'exjugador del Barça Touré Yaya. És molt potent amb la pilota als peus, a més de saber moure la pilota amb criteri i ser contundent quan cal en defensa. La passada temporada va servir 14 assistències de gol i va ser el màxim assistent de l'Arsenal en els 46 partits disputats. En total ha jugat 138 partits amb Arsène Wenger a la banqueta.

El seu debut professional, tot i la seva joventut, queda lluny. Va debutar amb 16 anys al Bastia francès. Va disputar 35 partits a la League 1 i l'Arsenal el va seguir de ben a prop fins a fitxar-lo per una quantitat propera al milió de lliures. Des d'aleshores, i passant mig any al Charlton cedit, Song ha estat lligat al club londinenc, que l'ha traspassat al Barça per 19 milions.

stats