BARÇA
Esports Barça 21/07/2011

Alexis 'Maravilla' Sánchez, el primer xilè que aterra al Camp Nou

El davanter xilè és un extrem vertical, elèctric i de tècnica depurada, rapidíssim en la conducció, molt dinàmic, de gran desplegament físic i amb molta arribada

Ginés Muñoz / Efe
2 min
Alexis Sánchez, el primer xilè que vestirà de blaugrana. WALTER MORENO / EFE

BarcelonaUn jugador que als 19 anys ja ha defensat la samarreta de Colo-Colo i River Plate –dos grans del futbol sud-americà– i fet el salt al futbol europeu de la mà de l'Udinese italià ha de ser especial. I Alexis Sánchez, el Niño Maravilla, el primer xilè que vestirà la samarreta del Barça, sens dubte ho és.

Nascut el 19 de desembre de 1988 a Tocopilla, la localitat xilena més devastada pel terratrèmol que va assolar el nord-oest del país el 2007, aviat va destacar als carrers de la seva ciutat, on 'Dilla', com l'anomenaven de petit perquè sempre caminava pujat als arbres a la recerca d'alguna pilota penjada, duia de cap als nois del barri.

Potser aquest sigui el principal mèrit d'Alexis, que segueix jugant en les pistes de futbol com ho feia al carrer. Abans encarava amics, veïns i companys de classe que, fastiguejats de la seva insultant superioritat, no volien jugar més amb ell. Ara, són professionals consagrats que acaben retratats pel Niño Maravilla.

Alexis sempre ha estat un talent precoç. Amb 16 anys va debutar amb el Cobreloa, club vinculat al de la seva ciutat natal, al Torneig d'Apertura de 2005, però la seva presentació en societat va ser un mes després.

El 22 de març de 2005, el Cobreloa perdia 1-0 contra el vigent campió, l'Once Caldas, i un imberbe Alexis entrava a la segona part per revolucionar el partit i contribuir a la remuntada del seu equip, que acabaria guanyat aquell partit per 2-1.

Després de participar amb la sub-17 xilena al Campionat Sud-americà disputat a Veneçuela aquell mateix any, va cridar l'atenció de nombrosos observadors, encara que va ser l'Udinese el club que va comprar els seus drets per 3 milions d'euros.

Una primera cessió al Colo-Colo (amb el qual va guanyar el Clausura i Obertura la temporada 2006-07) i una altra a River Plate, on va estar més pendent de la seva família després del tràgic sisme i d'una greu lesió de turmell que de jugar a futbol, li van permetre madurar prou per fer per fi el salt al futbol europeu la campanya 2008-2009. Tres temporades més tard i després de superar alguns problemes d'adaptació, Alexis ha convertit l'Udinese en l'equip revelació de la Sèrie A i ell ha estat reconegut, als seus 22 anys, com el millor futbolista del calcio.

Extrem vertical, elèctric, de tècnica depurada, rapidíssim en la conducció, molt dinàmic, de gran desplegament físic, amb enorme incidència en tots els flancs d'atac de l'equip i molta arribada a l'àrea. Un driblador nat que també ajuda en la recuperació de la pilota i que no para de córrer durant els noranta minuts. Així és Alexis Sánchez.

Aquesta temporada, a Udinese, ja ha començat a veure porta amb facilitat (12 gols i 11 assistències) i la seva contribució realitzadora en un equip del cabal ofensiu del Barça se suposa que fins i tot serà superior.

stats