BARÇA
Esports Barça 25/04/2011

Iniesta: "Ens hem de centrar en nosaltres mateixos, és l'únic camí per arribar a Wembley"

Iniesta és optimista i no pensa en les baixes. "No hem de pensar en si estem més o menys cansats, sinó en el que tenim per davant i treure forces d'on sigui"

Nuria García
2 min
Iniesta controla una pilota davant la presència de Khedira.

BarcelonaAndrés Iniesta és optimista respecte l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions que aquest dimecres el Barça jugarà al Bernabéu contra el Reial Madrid. Per a ell, la segona part de la final de la Copa del Rei i centrar-se en el seu joc, deixant de banda el que faci el Madrid, és el camí a seguir per afrontar la tornada al Camp Nou amb avantatge.

"Ens hem de centrar en nosaltres mateixos, és l'únic camí per arribar a Wembley. Nosaltres no hem d'estar pendents del que faci el Madrid, ells faran el que creguin que sigui el millor per a ells, però nosaltres hem de centrar-nos en sortir a guanyar i a fer les coses bé", ha dit Iniesta, que ha recordat que el joc de la segona part del partit de Copa contra el Madrid ha de servir de referència. "En la segona part, vam tenir el que hem tingut sempre: atacar bé i generar perill. Hi ha petits detalls que hem de millorar per guanyar el partit", ha apuntat el manxec, que ha continuat afirmant: "No hem de pensar en si estem més o menys cansats, sinó en el que tenim per davant i treure forces d'on sigui".

El migcampista manxec no ha volgut entrar a valorar l'àrbitre de la semifinal i la gespa que es trobaran al Santiago Bernabéu. "Si l'àrbitre fos portuguès i la gespa estigués malament, això no canviaria la nostra forma de jugar. El que hem de fer és centrar-nos en el nostre joc, estar sòlids al darrere i estar centrats en guanyar el partit i fer gols per aconseguir que l'eliminatòria sigui favorable".

Tot i la derrota a la Copa, Iniesta ha afirmat que s'ha de mirar endavant. "Quan hi ha una derrota, el cos et queda una mica baix, però no podem aturar-nos a pensar en el que va passar. Tenim Lliga i Champions per davant. Cada persona tindrà el seu criteri, està clar que les temporades es miren més pels títols que s'aconsegueixen al final, però tots signaríem estar així a la Lliga, arribar a les semifinals de la Lliga de Campions i jugar la final de la Copa del Rei", ha dit un Iniesta satisfet per poder jugar l'anada després que la UEFA no el sancionés. "Hauria estat un precedent molt lleig que m'haguessin caigut dos partits per no deixar treure una falta. Feliçment, tot va acabar bé".

A Stamford Brigde, ell va ser el protagonista amb un gol que va donar al Barça el passi a la final de la Lliga de Campions del 2009. Ara, ell només pensa en ser a Wembley. "Somio amb estar a Wembley, no m'importa no fer gol i no jugar si arribem a Wembley".

Iniesta creu que al davant tindran "un gran equip, amb grandíssims jugadors". "Ens enfrontem a això, independentment del 5-0 i de perdre la Copa", ha apuntat.

Sobre el fet que des de Madrid s'hagin criticat les declaracions del tècnic, Pep Guardiola, en què deia que el Barça havia perdut la final de la Copa del Rei per dos centímetres (sobre el gol anul·lat a Pedro), Iniesta ha estat clar: "Ell és el primer que, quan no guanyem o quan les coses no surten bé, no busca excuses. Sempre mirem què hem de millorar per guanyar el proper partit. Cadascú li dóna la lectura que vol a les coses", ha conclòs.

stats