Barça
Esports Barça 24/09/2011

L'Assemblea ratifica l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar per majoria

La proposta del club ha sigut avalada després de l'exposició clara del vicepresident Javier Faus que no ha fet servir el discurs de la por en cas d'un vot negatiu

Albert Solé
2 min
Els compromissaris en el moment de la votació

BarcelonaUna de les tres propostes polèmiques que el soci compromissari havia de votar en l'assemblea, la de la ratificació de l'acord de patrocini amb la Fundació Qatar, s'ha aprovat per 697 a favor, 76 en contra i 36 en blanc dels 838 compromissaris presents.

La votació ha arribat després d'un debat llarg i intens entre els socis compromissaris de la sala, que han expressat postures a favor i en contra quasi a parts iguals, i després de l'exposició clara del vicepresident econòmic Javier Faus, que en cap moment ha fet servir el discurs de la por de, 'si es vota que no...'.

Javier Faus ha explicat que quan van arribar al club l'estiu passat, la situació econòmica era molt delicada i havien de fer alguna cosa urgentment. Ha assegurat que van descartar prendre decisions irreversibles com vendre jugadors estrella o patrimoni. "Estem ajustant i retallant, però no estem prenent cap decisió traumàtica que hipotequi el futur del club", ha dit Faus. De la mateixa manera, ha comentat que si no van portar aquest acord a l'assemblea de l'any passat és perquè a l'octubre encara no estava tancat, i ha recordat que cap altra empresa hauria acceptat que es votés l'acord a posteriori, "i Qatar ho ha acceptat, cosa que diu molt d'ells".

També ha explicat que es van autoimposar set condicions que havia de complir el patrocinador de la samarreta, i que Qatar era l'únic que les complia:

-Que comparteixi els valors amb nosaltres,

-Que sigui compatible amb Unicef.

-Ser la samarreta millor pagada del món, si no no ho haguéssim fet.

-Tenir un aval bancari, això és molt important en els temps que corren

-Poder tancar l'operació ràpidament.

-Pagament immediat ja el primer any (15 M)

-Que només podíem signar pels anys de mandat de la junta directiva actual.

Javier Faus ha admès que Qatar no és un país democràtic, però sí que és una monarquia constitucional, avalat per l'ONU i Unicef. També ha afirmat que Qatar es vol obrir al món occidental a través de la inversió en esport. Faus ha tancat la defensa de l'acord de patrocini amb dues frases: "El Barça només ha signat un acord de patrocini, res més, som absolutament independents" i que "Qatar és un actor important en l'esfera internacional, no és un país maleït com Corea del Nord o Iran".

stats