Atac final per fitxar Coutinho i Dembélé

El Barça descarta fitxar un central i pot destinar més de 200 milions a aquests dos futbolistes

El Barça confia tancar durant les pròximes hores el fitxatge del brasiler Philippe Coutinho, després d’una jornada frenètica en què una delegació blaugrana va jugar a dues bandes, amb una primera aturada a Dortmund per negociar amb el Borussia per Dembélé, i una segona a Liverpool. Al Barça s’admet optimisme respecte al cas de Coutinho, i el club recorda que aquesta operació no té res a veure amb la fuga de Neymar. L’exjugador de l’Espanyol ja era objectiu de mercat abans, quan es va arribar a intentar motivar Coutinho per vestir de blaugrana recordant-li que podria jugar precisament al costat de Neymar, fet que el converteix en la prioritat, per davant d’Ousmane Dembélé. El Barça, però, vol tancar les dues operacions, malgrat que les peticions dels alemanys i els anglesos, plegades, ja superen els diners rebuts per Neymar.

El Barça voldria poder fitxar els dos jugadors, però a les oficines del club s’admet que no es pot donar per segur el fitxatge dels dos jugadors malgrat que, per establir prioritats, s’ha decidit no fitxar cap central. Finalment, doncs, Iñigo Martínez no vindrà provinent de la Reial Societat, se centraran els esforços en la part ofensiva i es donarà galons a Marlon com a quart central.

Si Countinho sembla que està a punt per venir, en el cas de Dembélé és diferent. El Dortmund acceptarà negociar, però la xifra que demana, entre uns 120 i els 150 milions d’euros en funció de les fonts, és tan gran que dificulta molt la possibilitat de portar-lo, tant a ell com a Coutinho. “El mercat s’ha tornat boig i, com que tothom sap que tenim milions, hem de negociar amb xifres que són una bogeria”, es queixen des del club, on s’intenta aparentar calma. L’expedició blaugrana va volar a Düsseldorf, des d’on va anar fins a Dortmund, liderada pel director general, Òscar Grau, acompanyat del director de futbol, Raül Sanllehí, i el directiu Javier Bordas. A Dortmund, el club alemany els va admetre que accepten negociar per Ousmane Dembélé, però les dues entitats van pactar seguir parlant en els pròxims dies, per donar temps al club blaugrana per idear una estratègia per rebaixar la xifra al voltant dels 100 milions. El Barça ja donava per fet que la xifra seria de tres dígits, però s’admet que va sorprendre la petició dels alemanys, en part, segons RAC1, perquè el Reial Madrid també ha preguntat pel jove francès, fet que permet al Dortmund demanar encara més diners per un futbolista de qui diuen que “no té cap recanvi”.

Aquesta operació, doncs, anirà en part condicionada al preu final que s’aconsegueixi per Coutinho, el fitxatge que s’hauria de tancar abans. Malgrat que Dembélé va jugar a despistar en modificar els seus perfils a les xarxes socials esborrant la part en què es definia com a jugador del Borussia Dortmund, Coutinho és més a prop. L’ARA va confirmar que Klopp ja ha parlat amb Coutinho i ja comença a acceptar que el perdrà. El tècnic alemany ha demanat al club que no es tanqui l’operació fins que es jugui la fase prèvia de la Champions, que veurà els reds enfrontar-se al Hoffenheim alemany, però el traspàs pot arribar abans, malgrat la forta oposició que ha ofert el tècnic del club. El Liverpool demana uns 100 milions d’euros, i el Barça confia poder anunciar que el cas es tanca per 90, malgrat que s’afegirien clàusules que podrien acostar finalment aquesta operació als 100 milions.

Gastar més de 200 milions

Josep Maria Bartomeu va insinuar just abans del Gamper, en el seu discurs davant les penyes, que no calia gastar tots els diners rebuts per Neymar, però des del club s’accepta que serà pràcticament impossible portar aquests dos jugadors sense trencar la barrera dels 200 milions. El club blaugrana, de fet, firmaria aquesta xifra, 200 milions, per fitxar Coutinho i Dembélé, unes operacions que permetrien reforçar la banda amb el jove francès i incorporar la polivalència de Countinho, que inicialment ja havia estat estudiat, ja que pot jugar tant en atac com en una posició similar a la d’Iniesta. Descartat un central, els esforços es focalitzen, doncs, en dos noms propis: Coutinho i Dembélé.

Més continguts de