BARÇA

Denegada definitivament la prova documental que havia demanat el Barça en l'acció de responsabilitat

L'Audiència Provincial no admet el recurs, que fa referència a un dels quatre punts que va tombar Martínez Borrego, el de Sogecable, i que representa 37,7 milions d'euros

L' Audiència Provincial de Barcelona ha denegat de forma definitiva la prova documental sobre Sogecable que havia demanat el Barça en l' acció de responsabilitat contra Joan Laporta i 16 directius més.

Es tracta d'un dels quatre punts que va tombar Martínez Borrego i que representen 37,7 milions. El jutge va denegar la prova en primera instància perquè el Barça la va presentar fora de termini, quan començava la vista oral i no durant l'audiència prèvia –el moment en el qual s'han de presentar totes les proves documentals que hi ha sobre el cas–. Per això, el magistrat ho va considerar extemporani.

Laporta i els altres 16 directius van  guanyar el judici de l'acció de responsabilitat, ja que el jutge va determinar que el mandat va acabar amb beneficis de quatre milions, i no amb les pèrdues de 80 milions que li havia imputat la junta de Sandro Rosell.

Posteriorment, el Barça va decidir  recórrer i va demanar al jutge que acceptés aquella prova que no havia acceptat durant el judici. El 18 de novembre, l' Audiència Provincial la va denegar, ja que considerava que no hi havia res de nou a declarar ni cap prova addicional. Per tant, no era necessari fer una nova vista.

El club, disconforme, va presentar un nou recurs perquè s'admetés la prova, però l' Audiència Provincial també l'ha tombat, ara de forma definitiva, al·legant els mateixos arguments, d'acord amb el text al qual ha tingut accés l'ARA.

La resolució sobre l' acció de responsabilitat s'ha de conèixer les properes setmanes.