El Barça compleix el tràmit sense brillantor (4-1)

Els blaugranes se situen a un punt del Reial Madrid després de golejar l'Almeria

Albert Llimós
Alexis i Neymar celebren el primer gol del Barça / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça ha superat 4 a 1 l'Almeria en un partit gris, en què s'han sentit tímids xiulets per la falta d'ímpetu dels jugadors blaugranes per refer la malmesa imatge oferta a Sant Sebastià. En els últims sospirs, Puyol i Xavi han evitat la sorpresa i han sentenciat el duel i la victòria que col·loca el Barça a un punt del Reial Madrid.

Gerardo Martino, a través del seu ajudant Jorge Pautasso –que l'ha substituït per l'expulsió del de Rosario a Sant Sebastià–, ha tornat a situar Xavi i Cesc per governar el partit, i Andrés Iniesta de suplent. El Barça ha arrencat amb un control absolut del duel, i la primera oportunitat l'ha tinguda Dani Alves amb una diagonal a l'espai, tot i que la seva rematada l'ha tret el porter de l'Almeria Esteban. Al minut 9, el conjunt blaugrana ha obert el marcador gràcies al setzè gol d'Alexis en Lliga. El xilè ha aprofitat un rebuig d'Esteban a un xut de Cesc i ha marcat sense oposició, en part perquè s'ha adormit el seu rival, Dubarbier.

Quatre minuts més tard, Neymar ha tingut el 2 a 0 a les seves botes, però el futbolista brasiler s'ha relaxat quan encarava Esteban i el seu xut l'ha refusat Rafita. Neymar havia rebut la pilota llarga de Xavi a l'espai, sense oposició de cap defensor, però després de controlar i buscar la porteria d'Esteban, el seu marcador ha tingut temps per reaccionar. Qui no ha perdonat ha sigut Leo Messi, al 24. Ell mateix ha executat magistralment una falta que li havia fet Corona a 10 metres de la frontal. L'argentí ha colpejat amb força i efecte la pilota, que ha superat la barrera per fora i ha fet inútil l'estirada d'Esteban, que ha arribat a fregar l'esfèric.

L'alegria del Barça ha durat tres minuts, els que ha tardat Trujillo a batre Víctor Valdés a la sortida d'un córner. Una jugada amb triple error: de Valdés a la sortida, de Puyol que no ha mesurat bé el salt i de Cesc en el marcatge. Les millors oportunitats del Barça, un remat de Neymar de primeres després de l'assistència de Puyol, i un cop de cap de Messi, després que Alexis l'habilités també de cap.

A la represa, el Barça ha sortit sense l'ímpetu necessari per ampliar l'avantatge, i el partit ha caigut en un ritme i un ambient estrany, sense grans oportunitats. Fins al punt que, al quart d'hora del segon temps, el públic ha xiulat, encara tímidament, l'equip. No hi ha alegria. Neymar, després de rebre l'assistència de Messi, ha pogut frenar els dubtes dels 59.000 espectadors del Camp Nou, però el seu xut ha sortit massa creuat.

Pedro i Iniesta s'han sumat al partit per intentar donar més força al joc blaugrana, i Pedro ha tingut la millor ocasió abans del tercer gol, obra de Puyol. Messi ha rematat un córner al travesser i el rebuig l'ha aprofitat Puyol per fer el 3 a 1. En els últims sospirs, Xavi ha marcat el 4 a 1 gràcies a un remat des de fora de l'àrea.