BARÇA
Esports Barça 03/09/2013

Zubizarreta: "Tenim la plantilla que volem, Puyol és el fitxatge"

El Barça confirma que Jorge Pautasso serà el segon entrenador de Gerardo Martino, mentre que Jordi Roura i Rubi seran assistents

A. Llimós
3 min

BarcelonaEl Barça ha definit finalment l'organigrama del cos tècnic dirigit per Gerardo Martino. L'argentí Jorge Pautasso serà el segon entrenador, mentre que Jordi Roura i Rubi seran assistents del tècnic de Rosario. El Barça ha admès que s'han incorporat dos membres més al cos tècnic, encarregats de l'anàlisi del rival.

"Tenim la plantilla que volem", ha sentenciat el director de futbol, Andoni Zubizarreta, al principi de la seva compareixença per explicar les decisions en la parcel·la esportiva. La confecció de la plantilla s'ha definit finalment per la bona recuperació de Carles Puyol i el fet, com ha reconegut el director de futbol, que no es va poder fitxar Thiago Silva. "Teníem un objectiu que volíem fer i no vam aconseguir-lo fer", ha expressat el basc. En aquesta línia, Zubizarreta ha explicat –sense citar el futbolista– per què no es va fitxar Thiago Silva. "En tota negociació t'has d'aturar quan creus que un jugador val una quantitat i no més", ha dit.

"Puyol és el fitxatge", ha afegit el director de futbol, que s'ha mostrat "raonablement optimista" amb el cas del central de la Pobla. Zubizarreta ha reconegut que "Puyol ho ha passat malament" i ha remarcat que els jugadors que formen el grup no han caigut mai en l'"autocomplaença".

"No sé si acabaré jo la temporada", ha fet broma Zubizarreta en referència al seu futur, quan se li ha preguntat per la resta de l''staff'. El basc ha dit que està "encantat" amb la seva situació, tot i que hi ha coses "per millorar", i ha sentenciat que no es penedeix de la decisió que va prendre sobre el futur d'Éric Abidal.

"Felicitaria el Tata per la flexibilitat que ha tingut. Estem fent surf en una ona molt gran, i la predisposició del Tata ha sigut extraordinària", ha explicat el directiu esportiu sobre l'adaptació del nou tècnic a un club de la dimensió del Barça. "Estem trobant l'equilibri", ha sentenciat el basc. El director de futbol ha explicat també les negociacions amb l'entrenador argentí. "La primera trucada la vam fer Bartomeu i jo, des de casa meva, amb el mode altaveu del telèfon", ha dit. El vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, ha volgut remarcar la importància de Zubizarreta en el procés de selecció de l'entrenador. "Hi ha hagut un procés de selecció d'entrenadors i Zubi ens va dir que d'entre els seus candidats triava Tata".

Bartomeu ha explicat l'acord del Barça amb el Santos per fitxar tres joves estrelles del conjunt brasiler. "És una operació diferent, que es va fer unes setmanes més tard que la incorporació de Neymar. L'acord global és d'un cost de 7,9 milions d'euros", ha definit Bartomeu, que no ha volgut detallar el nom dels tres futbolistes pels quals el Barça té preferència. Els gairebé 8 milions ja s'han pagat i si el Barça no incorpora cap dels tres jugadors no recuperarà aquests diners. El mateix passa, ha explicat el vicepresident esportiu, amb dos jugadors de l'Atlètic de Madrid.

L'única incorporació de Neymar per al primer equip ha fet que el Barça disposi de més diners per fitxar de cara a la temporada que ve. "Per segon any no ho hem gastat tot", ha sentenciat Bartomeu. Sobre Neymar, Bartomeu ha dit que el cost de l'operació de Neymar són 57 milions, 17,1 al Santos i la resta no els ha volgut explicar, perquè una empresa de les quatre que hi intervenen no ho permet. Sobre Fontàs, venut aquest estiu al Celta, el Barça ha especificat que el cobrament d'un milió d'euros pel traspàs està condicionat als minuts que jugui el futbolista de Banyoles, i sobre Villa, Bartomeu ha dit que la de l'Atlètic de Madrid "va ser l'oferta més seriosa" que va rebre el club blaugrana.

"No discuteixo els números de ningú", ha sentenciat Zubizarreta sobre les quantitats que el Reial Madrid ha pagat per Gareth Bale. "És un repte, ens veurem al camp, competirem, és un nou al·licient", ha dit.

La cúpula esportiva ha reconegut que s'està treballant a curt termini en les renovacions de Bartra i Montoya, i més a llarg termini s'han d'abordar els casos de Piqué i Iniesta. Zubizarreta ha sigut molt dur amb Kiko Femenia, que va rescindir el contracte amb el Barça per anar al Reial Madrid Castella: "Només ens va faltar jugar a futbol per ell, la resta ho hem fet tot". Finalment, també hi ha hagut un missatge cap a Tito Vilanova per part del secretari tècnic: "La porta del Barça sempre la té oberta".

stats