BARÇA
Esports Barça 09/12/2010

Migueli, amb els dos homes que superaran el seu rècord de partits amb el Barça

Els tres jugadors que més partits han disputat amb el Barça, Migueli, Xavi i Puyol, han estat reunits per la "Revista Barça". Miguel, amb 549 partits, serà superat en breu pels actuals capitans del primer equip.

Redacció
2 min
Carles Puyol durant la roda de premsa prèvia al clàssic

BarcelonaLa revista que edita el club ha reunit els tres homes que més cops han defensat la samarreta de l'entitat. Amb 549 partits, Migueli sap que falta poc pel dia en que Xavi i Puyol superaran el seu rècord, i en parla amb ells. “És un honor superar un mite culer com Migueli. Tot un orgull. Jo de petit somiava jugar al Barça, però mai hauria pensat que arribaria a ser un dels futbolistes amb més partits al Club”, ha dit Xavi Hernández, que és a punt de convertir-se en el jugador que més partits ha jugat amb el Barça.

Pel central de Ceuta hi ha una aspecte clau per assolir aquesta fita: “En el futbol pots jugar durant molts anys sempre que tinguis il•lusió. Perquè pots estar molt bé, físicament i preparar-te a consciència, que si no tens il·lusió, ja te’ns pots anar oblidant”.

“Els temps canvien. Ara, a Europa, per exemple, es juguen lliguetes i amb això sumes molts més partits. És normal que aquests nois, amb ganes i molta força et prenguin el lloc. Però estar entre els deu jugadors amb més participacions ja és important”, afegeix Migueli.

Carles Puyol ocupa el tercer lloc del podi. Ja ha superat els 500 partits. “Jo ja dic als companys que estic a la meitat de la meva carrera”, bromeja el capità. “És molt difícil estar tant de temps. Ara hem assolit molts títols, però el Xavi i jo hem estat aquí cinc anys sense guanyar res. I això és molt dur”.

Migueli va fitxar pel Club l’any 73, ho recorda perfectament. “Rinus Michels em va fer debutar contra el Saragossa. Estava fent la mili i tenia un mes de permís, però no sabia que per jugar n’havia de demanar un altre. Després del partit, dos guàrdies civils em van detenir i em van castigar amb dos mesos al calabós. La veritat és que ho tornaria a repetir”.

Migueli es va retirar amb 38 anys. El dia del seu comiat li van fer un homenatge al Camp Nou. “Mai penses que t’arribarà el moment de plegar. Són moltes sensacions. Estàs trist, però és llei de vida”.

stats