BARÇA
Esports Barça 03/12/2014

El Barça sap baixar al terreny del futbol modest i sentencia l'eliminatòria a Osca (0-4)

Iniesta i Rakitic lideren un Barça amb dues cares, una primera meitat solvent i un segon temps amb poca intensitat

Albert Llimós
Samper, Iniesta i Rakitic, celebrant un dels gols del Barça a Osca

OscaEl Barça ha superat 0 a 4 l'Osca a El Alcoraz, mostrant una imatge de solvència, i deixant sentenciada l'eliminatòria de setzens de final de la Copa. Al primer temps, moguts per Samper, Iniesta i Rakitic, els blaugranes han sabut baixar al terreny del futbol modest, i competir contra un coratjós Osca, de Segona B. A la segona meitat, el Barça ha baixat la intensitat i els locals han creat moltes ocasions en el marc defensat per Marc-André Ter-Stegen.

Una de les sorpreses de la freda nit a El Alcoraz ha estat la suplència de Jordi Masip. El porter català haurà d'esperar la seva oportunitat, ja que el lloc a l'onze l'ha ocupat Marc-André Ter Stegen. Tampoc ha tingut un lloc des de l'inici Martín Montoya, que segueix en l'ostracisme. El carril dret ha estat per una altra cara de les poc habituals aquest curs, el brasiler Douglas.

Qüestió d'interiors

Per intentar trobar espais contra un Osca ben posicionat darrere, Luis Enrique ha donat el timó del partit a una tripleta de migcampistes de toc, Samper, Iniesta i Rakitic, amb Rafinha assumint la posició de fals davanter centre. Com era d'esperar, els visitants han tingut tant el control de la possessió com el domini territorial, i el rival ha buscat el contraatac per aproximar-se a la porteria de l'alemany Ter Stegen. Tot i això, als 10 minuts de joc ha arribat un ensurt notable per al Barça. L'equip de Luis Tevenet ha dominat durant molta estona la pilota, provocant els crits d''olé' de l'afició, i la pilota cedida per Mathieu l'ha colpejat malament Ter Stegen, impactant en el davanter rival Guillem i marxant cap al lateral de l'àrea. Dos minuts més tard, en una falta a la frontal, Rakitic ha marcat el primer gol. El croat ha xutat amb força i precisió per superar Dani Jiménez i demostrar que el Barça s'ha pres amb serietat el duel a terres aragoneses.

Només quatre minuts més tard, Iniesta ha tornat a trobar el mateix punt de la xarxa local que el croat. Contraatac ràpid del Barça, iniciat amb un gran detall tècnic de Samper, Pedro deixa a Rakitic i aquest cedeix de cara al de Fuentealbilla, que col·loca la pilota gairebé a l'escaire de la porteria de l'Osca. Tot i la superioritat culer, qui ha donat senyals de patiment és Douglas, sobretot en la parcel·la defensiva, on Josan i Gassama l'han superat en més d'una ocasió.

Al minut 32, ha arribat la millor oportunitat del conjunt de Tevenet. Amb Mathieu fora del se lloc, el capità Juanjo Camacho ha caigut a banda esquerra, l'ha sortit a buscar Bartra, i la passada del jugador local al mig de l'atac ha permès el remat sol de Guillem, lleugerament forçat, al que ha respost amb una gran cama Ter Stegen. La rèplica, novament des de la frontal, novament d'un interior. Rakitic ha executat una falta des d'una distància similar a la del primer gol, i aquest cop l'esfèric ha fet trontollar el pal de la porteria de Dani Jiménez. Més afortunat ha estat Pedro, diagonal cap a l'interior de l'àrea i xut fort al primer pal per superar per tercer cop l'Osca. Al descans, 3 a 0 i el Barça que ha mostrat sensacions de bloc seriós.

Menys intensitat

El segon temps ha arrencat amb un doble avís de Tyronne i la rèplica de Pedro en una veloç transició. El Barça ha baixat la intensitat, permetent que el bloc de Tevenet s'hagi apropat amb insistència al marc defensat per Ter Stegen. Amb el resultat favorable, l'entrenador ha donat descans a Rakitic i Mathieu, cedint el seu lloc a Sergi Roberto i el central del filial Edgar Ié. El Barça ha fet un pas enrere, sense tant control, i les arribades a la porteria de l'Osca s'han tornat esporàdiques. Munir, amb una rosca precisa des de la frontal, ha estat a punt de col·locar el 4 a 0. Al minut 72, el que no havia aconseguit el davanter madrileny, ho ha fet Rafinha, que ha rematat amb cama esquerra i després d'impactar en una cama rival, la pilota s'ha colat pel primer pal.

Al final del partit, l'Osca ha tornat a tenir una múltiple oportunitat. Primer Bartra ha salvat tirant-se a terra, després els locals han reclamat penal i finalment la pilota l'ha aturat el porter visitant, Ter Stegen. Guillem ha tingut un un contra un als instants finals, però novament Bartra s'ha mostrat salvador al tall.