BARÇA
Esports Barça 02/04/2011

El Barça es juga la Lliga al Madrigal amb Messi

Amb una victòria al camp del Vila-real, el Barça pot assegurar-se arribar al Bernabéu amb el liderat a la butxaca mentre que els castellonencs busquen assegurar-se la tercera plaça

Redacció
2 min
Leo Messi parla amb Pep Guardiola abans d'entrar al terreny de joc. JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaL'estadi del Madrigal acull avui un partit clau. Vila-real i Barça (22.00 h) jugaran un partit que pot consolidar el liderat dels blaugranes i pot decantar la pugna dels castellonencs pel tercer lloc de la taula.

Només cinc punts de diferència separen el primer classificat, el Barça, del segon, el Reial Madrid. Per tant, una derrota dels culers podria donar vida als blancs de cara a final de temporada.

De la mateixa manera, el Vila-real es mantindria en la tercera posició en cas de guanyar el líder. Els grocs estan empatats a punts (54) amb el València, que va quart.

Pel Barça, guanyar a El Madrigal -on l'any passat pràcticament va sentenciar la Lliga amb un 1-4 contundent- seria decisiu per aconseguir mantenir la diferència, ja que en la jornada prèvia al clàssic rebrà l'Almeria, mentre que el Reial Madrid tindrà una difícil visita a San Mamés.

Leo Messi va ser una de les sorpreses més destacades de la convocatòria de Guardiola després de veure que aquest dimarts no va poder jugar amb la seva selecció contra Costa Rica per problemes musculars.

En canvi, els que no han arribat a temps per viatjar a la Plana són Pedro i Maxwell. Segons va informar el club ahir en un comunicat mèdic, els dos jugadors són baixa per lesió. Pedro arrossega molèsties al pubis, mentre que Maxwell té molèsties a l'abductor de la cuixa dreta. Els dos jugadors són baixa "per precaució", i s'afegeixen a les ja conegudes d'Abidal i Puyol, a més del sancionat Xavi.

D'aquesta manera, entren a la convocatòria quatre jugadors del filial: Fontàs, Thiago, Montoya i Jonathan Dos Santos.

Recuperar-se dels partits de les seleccions nacionals i oblidar-se de l'eliminatòria dels quarts de final de la Lliga de Campions que l'enfrontarà dimecres que ve al Xakthar Donestk seran dos aspectes claus pel partit d'avui.

El Vila-real, per la seva banda, vol demostrar la recuperació i la millora demostrada en les dues últimes setmanes. Després d'haver passat el seu pitjor moment a la Lliga, els de Vila-real van aconseguir, amb un triomf a Bilbao contra l'Athletic Club i amb l'eliminació del Bayer Leverkusen, revertir aquesta situació i recuperar les bones sensacions.

Així, i després de la parada de la lliga, l'equip de Juan Carlos Garrido afronta un dels partit més destacats de l'any, tant per la importància dels punts en joc com per la seva repercussió, ja que El Madrigal està prop de penjar el cartell de complet.

El Vila-real afrontarà el xoc amb només dues baixes per lesió, com són les ja conegudes de Marcos Senna i el lateral canari Ángel López, mentre que queden fora per decisió tècnica els habituals Javier Matilla i Joan Oriol.

La novetat més destacada en la citació és el retorn del brasiler Cicero Joao 'Cicinho', després de tres setmanes fora de la llista per qüestions tècniques, així com el del jugador del filial Kiko.

stats