LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 12/04/2011

Les semifinals de la Champions passen per un bon resultat a Donetsk

Avui el Barça té la possibilitat de sentenciar els quarts i d'aquesta manera assolir les seva tercera semifinal consecutiva a la Lliga de Campions, el torneig de clubs més important del món

Alexis Crosas
2 min
Dani Alves lluita per una pilota amb Willian.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } “Em veig més a fora que a dins”, va advertir Guardiola abans del partit d'anada contra el Xahktar Donetsk. Avui el Barça és més a dins que a fora i buscarà la seva cinquena semifinal de Lliga de Campions dels últims set anys.

El 5-1 de l'anada posa els blaugranes en una posició molt favorable per assolir aquesta semifinal, que, si es compleixen els pronòstics, serà contra l'etern rival, el Reial Madrid. Dos partits somiats i que suposarien quatre clàssics quasi consecutius en un mes d'abril d'infart.

Tot i no poder comptar amb els lesionats, Carles Puyol, Eric Abidal i Bojan Krkic, ni amb el sancionat Andrés Iniesta, Pep Guardiola intentarà treure un equip de garanties per no tenir sorpreses al Donbass Arena, on el Xakhtar acostuma a rendir a un nivell molt alt.

Guardiola té molt clar que no es poden fer concessions en uns quarts de Lliga de Campions, i menys si el teu rival és el Xakhtar Donetsk. “Demà no és un amistós, ens juguem ser a les semifinals", assegurava el tècnic blaugrana en la roda de premsa prèvia al partit.

És molt possible que torni a l'onze Pedro Rodríguez, que ja va jugar uns minuts contra l'Almeria, per formar el trident de gala del Barça juntament amb Leo Messi i David Villa. Keita serà una de les novetats al mig del camp, acompanyant Xavi i Mascherano. En la línia defensiva és on Guardiola té més problemes. Tot apunta que el de Santpedor, com porta fent durant la temporada, posarà Busquets a l'eix amb Gerard Piqué, acompanyats per Alves i Adriano.

Tot i que Mircea Lucescu va afirmar que donava per perduda l'eliminatòria, aquest dissabte el tècnic romanès va reservar gairebé tots els titulars amb vistes al partit de tornada de la Lliga de Campions contra el Barça. Això li va suposar perdre el seu primer partit a casa en tota la temporada davant el modest Obolón (0-1).

Els miners ucraïnesos, com el Barça, tenen tocada la defensa. El croat Srna, un jugador fonamental en l'esquema del Xakhtar, va caure lesionat aquest dissabte i no serà a l'onze local. Tampoc hi seran el central Dmitro Txigrinski, que encara no s'ha recuperat de les seves molèsties físiques; el romanès Rats, per acumulació d'amonestacions, i Kucher, que també està tocat.

El resultat de l'anada i la motivació extra d'una semifinal contra el Reial Madrid són factors que fan pensar que els blaugranes ho tenen tot de cara per aconseguir la seva tercera semifinal consecutiva de la Lliga de Campions.

stats