BARÇA

El Barça presentarà a l'assemblea de socis un pressupost de 695 milions d'ingressos per a la temporada 2016-2017

El club preveu tancar la pròxima campanya amb uns beneficis de 21 milions d'euros

El dissabte 29 d’octubre, el Barça celebrarà l' assemblea general ordinària de socis. El club presentarà davant dels socis compromissaris –que hauran de votar-lo– un pressupost per a la temporada 2016-2017 que preveu uns ingressos de 695 milions d'euros, cosa que suposaria un màxim històric d'ingressos del club, ja que representaria un augment del 2% respecte als d'aquest any, que també hauran d'aprovar-se en una votació.

L'apartat en què més creixement preveu el club és el de màrqueting, ja que l'entitat treballa per internacionalitzar-se i posicionar la seva marca. Així, l' objectiu del Barça és augmentar més de 30 milions d'euros els ingressos per patrocini el pròxim curs.

Respecte a aquesta temporada, baixa la quantitat ingressada pel que fa als traspassos de jugadors: es passa dels 67 d'aquest curs als 45 pressupostats per a l'any vinent, 22 milions menys.

Pel que fa a les despeses d'explotació, el club preveu gastar-se la temporada vinent 663 milions d'euros, cosa que permetria acabar l'exercici amb uns beneficis de 32 milions d'euros, que finalment serien 21 després d'impostos. La nòmina esportiva i l'amortització derivada dels costos de traspàs faran que s'incrementi la partida de despeses a causa de les renovacions i les noves incorporacions previstes per a la temporada vinent. Així, els salaris esportius passaran dels 375 milions d'euros d'aquesta temporada als 392 previstos per a la pròxima.

Pel que fa a les despeses de gestió, el club preveu incrementar aquesta partida un 14% per poder fer front al cost de les oficines de Nova York i de Hong Kong, a banda de la posada en marxa d'altres projectes estratègics de coneixement, innovació i tecnologia.