COPA DEL REI
Esports Barça 30/10/2012

El Barça es desfà d'un valent Alabès i encarrila els setzens de final de la Copa del Rei (0-3)

Un gol en la primera part d'Iniesta i dos més de Villa i de Cesc en el segon temps deixen l'eliminatòria pràcticament sentenciada abans del partit al Camp Nou

Nuria García
Alves treu la pilota en defensa a Mendizorrotza davant la mirada de Pinto i Bartra / MIGUEL TOÑA / EFE

BarcelonaEl Barça ha deixat pràcticament sentenciada l'eliminatòria dels setzens de final de la Copa del Rei contra un Alabès que s'ha mostrat valent. A Mendizorrotza, tres gols d'Iniesta, Villa i Cesc han fet que els de Tito Vilanova tinguin pràcticament a la butxaca el bitllet per als vuitens de final de la Copa.

El Barça no ha trigat en fer-se amb el control de la pilota. Els de Tito Vilanova han dominat durant els primers minuts, però sense massa profunditat. La connexió entre Alves i Alexis ha estat la que més perill ha creat. Així, al minut 13, una centrada d'Alves ha anat cap a Alexis, que de cap ha anat a les mans d'Urtzi. Dos minuts més tard, Villa, amb un xut des de lluny, ha enviat la pilota fora.

Abans del minut 20, Iniesta i Alexis han intentat avançar el Barça amb una passada llarga del manxec, però no els ha sortit bé. La resposta local ha estat una internada de Guzmán que no ha pogut rematar. Alexis també ha provat sort després d'una centrada d'Alves, però el xilè no ha pogut dirigir la rematada de cap.

I abans del descans, el Barça ha fer constar al marcador la superioritat que havia demostrat sobre la gespa. Sergi Roberto ha robat una pilota al centre del camp i se l'ha deixat a Iniesta. El manxec ha fet una gran assistència a Villa que, dins de l'àrea, ha controlat i ha enviat la pilota a l'escaire. El Barça s'avançava amb un golàs just abans del descans (min 39).

Després del pas pels vestidors, l'Alabès ha gaudit d'una bona oportunitat. Guzmán, el més actiu dels bascos, ha pogut driblar Mascherano però el seu xut final ha sortit desviat per la bona anticipació de Montoya (min 48). I tot just dos minuts més tard, el Barça ha aprofitat una errada defensiva de Manu García per fer el 0-2. Iniesta ha rebut a la frontal i ha superat el porter local amb un nou golàs, fent entrar la pilota per l'escaire (min 50).

Al minut 53, l'àrbitre ha anul·lat un gol a Alexis per un fora de joc inexistent. I deu minuts més tard, el Barça ha provat sort amb un contraatac que ha conduit Villa. Alves ha centrat, però ni Villa ni Cesc han pogut rematar al fons de la porteria.

A les acaballes, Cesc ha aconseguit el tercer gol per als blaugranes. Novament Alves ha fet una bona centrada de des la banda dreta i Cesc, de cap, a plaer, ha rematat des de dins de l'àrea (87'), sentenciant pràcticament l'eliminatòria a favor dels de Tito Vilanova. Al temps afegit, el conjunt local podria haver fet el gol de l'honor amb una rematada de Guzmán que Pinto ha tret després de volar.

ALABÈS 0

BARÇA 3

Alabès: Urtzi; Òscar Rubio, Javier Hernández, Agustín, Manuel García; Beobide, Delgado; Guzmán, Barahona (Sendoa 71'), Jonan (Luismi 71'), i Borja Viguera (Llamas 81').

Barça: Pinto; Alves, Bartra, Mascherano, Montoya; Iniesta (Dos Santos 74'), Busquets (Song 54'), Sergi Roberto; Alexis, Villa (Tello 69') i Cesc.

Gols: 0-1 (39') Villa. 0-2 (50') Iniesta. 0-3 (87') Cesc.

Àrbitre: Texeira Vitienes (col·legi cantàbric). Targetes grogues: a Guzmán (61'), Cesc (83'), Luismi (84').