Futbol
Esports Barça 18/10/2012

Saviola va ser el golejador de l'únic precedent del Barça i l'Alabès a la Copa del Rei

El davanter argentí va marcar els cinc gols blaugranes en l'eliminatòria: dos a l'anada a Mendizorroza i tres a la tornada al Camp Nou

Natalia Arroyo
2 min
Javier Saviola, amb el Màlaga, contra l'Anderlecht en Champions

BarcelonaL'únic precedent d'un enfrontament entre l'Alabès i el Barça en Copa del Rei es va produir la temporada 2006/07 als vuitens de final. En el primer partit, a Vitòria, el Barça va deixar l'eliminatòria mig sentenciada amb un 0-2 a Mendizorroza, gràcies als gols de Saviola. En la tornada al Camp Nou, l'equip blaugrana va rematar la feina amb un 3-2, novament amb el davanter argentí, autor d'un 'hat trick', com a golejador. Wesley i Arthuro van marcar per als vitorians.

El Barça i l'Alabès, a més, s'han vist les cares en 22 ocasions en partits de Lliga. El balanç ha deixat tretze victòries del Barça, quatre de l'Alabès i cinc empats.

Al Camp Nou, el balanç és encara més favorable als blaugranes, amb un 82% de victòries (9 d'11 partits), un 9% d'empats (1 d'11) i un 9% de derrotes (1 d'11). L'únic partit perdut a casa és un 0-1 de la temporada 1999/2000, en què un gol de Nan Ribera va fer caure el Barça de Van Gaal. L'Alabès d'aquell any va acabar en posicions europees. La gesta basca va venir justament després d'haver encaixat, l'any abans, la golejada més àmplia, un 7-1. Dos gols de Luis Enrique, Rivaldo i Òscar més el de Figo van destrossar l'equip entrenat per Mané en el seu debut a Primera. Històricament, l'equip de Vitòria també havia encaixat una golejada, per 6-0, la temporada 1931/32.

A Mendizorroza, els vitorians s'han fet més forts i han esgarrapat tres victòries (en 11 partits) i quatre empats. El triomf més gran es va produir l'any 2001/02 (2-0), l'any de l'èxit de l'Alabès a la Copa de la UEFA, en què va arribar a ser finalista. La derrota més contundent (1-4), l'any 1998/99.

stats