Barça
Esports Barça 31/03/2012

El Barça i l'Athletic se citen al Camp Nou per seguir sent "la sensació d'Europa"

El partit d'aquesta nit al Camp Nou (22 h, Canal +) servirà per mesurar les forces de dos equips que han enlluernat en els seus partits de Lliga de Campions i Europa League aquesta setmana

Efe
2 min
Els jugadors del Barça celebren el gol d'Alexis / AFP

BarcelonaEl Barça i l'Athletic Club s'enfronten aquesta nit al Camp Nou (22.00 hores), després d'una gran setmana europea en què els blaugranes han empatat 0-0 a la Lliga de Campions contra el Milan i els bilbaïns han quallat una extraordinària actuació davant del Schalke (2-4).

Quan el Barça surti a jugar ja coneixerà el resultat del líder, el Reial Madrid, que visita el camp de l'Osasuna a les 20 h.

El Barça espera trobar-se un rival lúcid i a l'alça, però també cansat, després que el partit es disputarà 48 hores després del partit a Alemanya, fet que ha portat l'expedició basca a viatjar directament a Barcelona i preparar el partit al Miniestadi.

La diferència mostrada entre els dos equips en altres temporades, favorable al Barça, s'ha vist reduïda notablement aquest any, i prova d'això no només és l'estat de forma de l'Athletic, sinó el partit d'anada a San Mamés, en què el Barça va aconseguir empatar en el temps afegit gràcies a un gol de Messi. L'argentí tornarà a ser el motor del seu equip al Camp Nou.

L'escàs marge de temps entre els dos partits podria condicionar l'onze de l'Athletic. S'espera que Bielsa introdueixi diversos canvis en l'equip titular davant el risc de lesions de jugadors molt carregats de partits o amb diferents problemes físics en les últimes setmanes, com Ander Herrera o Fernando Llorente.

Així, i a l'espera de l'evolució de la resta de titulars davant del Schalke 04, jugadors com Ibai Gómez o Gaizka Toquero podrien tenir opcions de sortir d'inici en un partit que pot ser l'últim cartutx de l'Athletic per no perdre definitivament el pas de la Lliga de Campions.

A nou jornades per al final del campionat, el conjunt bilbaí, classificat ja per a la Lliga Europa de la temporada que ve com a finalista de Copa, és onzè, a nou punts de la tercera i la quarta plaça que ocupen, respectivament, València i Màlaga.

stats