Barça
Esports Barça 05/01/2011

El Barça empata contra un immens Athletic després dels gols d'Abidal i Llorente (1-1)

Caparrós ha ideat un entramat defensiu que ha dificultat molt el partit al Barça que, a estones ha dominat, amb ocasions, però que també ha patit quan l'Athletic sortia a l'atac

Gorka atrapa una pilota davant Messi.

BarcelonaLa Catedral ha gaudit d'un partit brillant, excel·lent tàcticament per part dels locals, que han pressionat la sortida de pilota del Barça, tapant passades interiors i ofegant les triangulacions blaugranes prop de l'àrea. La defensa de Caparrós ha basculat molt, pendent de per on atacaven els homes de Guardiola i això ha generat molts problemes als culers.

Els blaugranes han sortit amb Pedro i Villa canviats de banda, mirant de forçar situacions similars a les viscudes a Cornellà-El Prat. Els primers deu minuts, la cosa ha funcionat i Villa, al 7', ha tingut la millor ocasió del primer temps, en una rematada de cap que ha aturat, gairebé sense voler, Gorka, amb una mà excel·lent. També ho ha probat Keita, entrant des de segona línia, però no ha estat possible contactar amb el malià, que, desvinculat del joc de creació, ha buscat el forat una vegada i una altra.

Caparrós, que ja havia avisat que no renunciaria a l'atac, s'ha trobat amb dues ocasions molt clares. Després de rondar la porteria en un parell de sortides en tromba, al 27' Toquero ha rematat tou de cap, i Pinto ha aturat sense problemes. I al 43', en una falta a la frontal, Aitor Ocio ha fintat un xut per posar-la vertical al cap de Gurpegui, però la rematada del migcampista basc s'ha quedat a mig camí entre una centrada i una rematada, i la pilota ha marxat fregant el pal.

En el segon temps, sorprenentment, l'Athletic ha buscat un major control de la pilota. El Barça, amb Keita massa profund, no ha trobat l'espai per dominar el joc, fins que Guardiola ha mogut banqueta i ha donat entrada a Iniesta, per Adriano. Això ha modificat el dibuix de l'equip. Keita, s'ha situat al pivot defensiu, i Busquets ha anat al central, desplaçant Abidal al lateral esquerre. Una decisió, que acabaria sent decisiva, en una nova exhibició del francès, tot força.

L'Athletic ha anat creient que la gesta de guanyar al Barça era possible. Cada aproximació, l'ha celebrat San Mamés com un gol. Cada còrner, era una ocasió de perill, amb Pinto insegur a les sortides. El porter blaugrana, però, ha sortit amb valentia, i ha pogut refusar les centrades locals.

Al minut 74', Messi ha protegit una pilota a l'àrea i, quan semblava que l'anava a perdre, ha pogut assistir a Abidal, que ha arribat amb força des de darrere per rematar amb l'ànima. Aquest cop, a diferència de les altres rematades del francès en tota la seva carrera al Barça, ha anat dins. El gol ha permès Guardiola moure la banqueta, donant entrada a Puyol.

A falta de cinc minuts, un cop de cap de Llorente ha afegit emoció a l'eliminatòria, aixecant San Mamés, fent-lo somiar durant prop de deu minuts finals. Amb Afellay gaudint dels primers minuts com a culer, el Barça ha aguantat com ha pogut, per conservar l'empat i guanyar-se un lloc als quarts de final. El rival sortirà de l'eliminatòria que Getafe i Betis juguen demà a les 12.00 del migdia.

Athletic: Gorka; Iraola, Ustaritz, Ocio, Koikili; Susaeta (46', David López), Gurpegi, Javi Martínez, Gabilondo (Muniaín, 79'); Toquero (De Marcos, 56') i Llorente.

Barça: Pinto; Alves, Piqué, Abidal i Adriano (Iniesta, 50'); Busquets, Xavi (Puyol, 76'), Keita; Pedro, Villa (Afellay, 89') i Messi.

Gols: 0-1, Abidal (m.74); 1-1, Llorente (84')

Àrbitre: Muñiz Fernández. Ha amonestat amb groga a Gurpegui, Toquero, Busquets, Ustarits i Pinto.