BARÇA
Esports Barça 06/11/2011

El Barça busca una victòria de prestigi contra l'Athletic, en el millor moment de l'era Bielsa

El Barça visita l'Athletic Club a La Catedral (20 hores, Canal+), on des que Guardiola seu a la banqueta, els blaugranes mai han perdut (3 victòries i un empat)

Efe
2 min
Villa i Puyol, en un entrenament a la Ciutat Esportiva.

BarcelonaEl Barça visita aquest vespre (20 hores, Canal+) l'Athletic Club. El club basc arriba en el seu millor moment des que Marcelo Bielsa es va fer càrrec de l'equip: a tres punts de la sisena posició i ja classificat per a la fase següent de la Lliga Europa després de la seva victòria de dijous passat a Salzburg.

Tot i això, el Barça de Guardiola mai ha perdut a 'La Catedral' (suma tres triomfs i un empat), però el tècnic de Santpedor sap que en aquest escenari el conjunt bilbaí sempre li ha exigit el màxim. Pensant en aquesta visita a San Mamés, just abans de la nova aturada de la Lliga, Guardiola ha donat descans en els últims partits a alguns dels seus homes clau, com Andrés Iniesta o Xavi Hernández, que aquest diumenge tornaran a l'onze.

Sense els lesionats Pedro Rodríguez i Ibrahim Afellay, però amb Alexis Sánchez ja recuperat i la nova sensació del planter, l'extrem Isaac Cuenca, de nou en la convocatòria, el Barça intentarà aconseguir una victòria que l'apropi al lideratge de Primera Divisió.

Guardiola apostarà pel seu sistema més habitual, el 4-3-3 i alinearà el seu onze de gala, en el qual Puyol i Piqué podrien ser els titulars a l'eix de la defensa; Xavi i Iniesta tornaran a actuar junts al centre del camp i Conca podria ser de nou titular al costat de Villa i Messi.

No obstant això, tampoc es descarta que Iniesta jugui més avançat i que el Barça surti amb una mica més de múscul al centre del camp, on Keita, Busquets o Mascherano podrien fer d'escuders de Xavi.

Al davant, el Barça tindrà el nou Athletic de Bielsa, al qual el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, professa una enorme admiració malgrat desmentir aquest dissabte que hagi exercit en ell una gran influència tàctica.

Nou partits sense perdre, sis a la Lliga i uns altres tres a la Lliga Europa, acumula un equip blanc-i-vermell que ja sembla haver trobat la fórmula per barrejar adequadament els bons resultats amb aquest futbol de combinacions i de possessió de pilota que intenta implantar el tècnic argentí. És per això que la visita a San Mamés de l'equip que millor encarna l'ideari futbolístic que comparteixen Guardiola i Bielsa, a més d'una garantia d'espectacle, es presenta com un important test de qualitat per avaluar la capacitat de progressió d'aquest nou Athletic.

Fins i tot la plaga de lesions que estava afectant bona part de la plantilla blanc-i-vermella ha donat una treva a l'Athletic i amb vista a aquest partit el tècnic podrà comptar amb tot el seu bloc titular, a excepció de la ja coneguda baixa fins a final de temporada de Gurpegui, inclosos Javi Martínez i Amorebieta.

Sembla probable per tant que l'internacional veneçolà, que només va actuar els últims vint minuts a Àustria, torni a l'eix de la defensa formant parella amb San José, i que Martínez, que va ser central a Salzburg, avanci la seva posició al centre del camp.

L'únic dubte resideix en si serà Iturraspe o De Marcos qui completi la línia de quatre futbolistes que actuaran per darrere de Llorente i en la qual, llevat de canvi d'última hora, tenen el seu lloc assegurat Herrera pel centre i Susaeta i Muniain a les bandes.

stats