BARÇA
Esports Barça 14/02/2012

El Barça encarrila el passi als quarts de final de la Champions amb un bon partit a Leverkusen (1-3)

Dos gols d'Alexis i un de Messi fan que els de Pep Guardiola encarin la tornada dels vuitens de final al Camp Nou contra els alemanys amb tranquil·litat

N. García
2 min
Els jugadors del Barça celebren el gol marcat per Alexis

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un important triomf al BayArena en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen.

El Barça ha sortit al terreny de joc controlant el partit i tenint la pilota. I així, Alves ha intentat marcar amb una falta directa que ha sortit per sobre del travesser (11'). Adriano també ha tingut la seva oportunitat, però la pilota també ha marxat desviada (24').

El Barça seguia tocant, però el Bayer també intentava dir-hi la seva i al 32' ha arribat per primer cop a la porteria de Valdés. Han recuperat la pilota i han intentat rematar des de l'àrea, però entre Abidal i Puyol han refusat. I tot just tres minuts més tard, Valdés ha hagut d'atrapar una pilota centrada pels locals.

Després d'aquestes dues aproximacions del Bayer, el Barça ha anat per feina i ha obert el marcador amb un gol d'Alexis, que s'estrenava com a golejador a Europa. Messi ha fet una gran assistència cap a Cesc i Alexis, i el xilè, que ha sigut més ràpid, ha superat el porter per sota les cames (40').

En l'inici de la segona part, el Bayer ha sortit molt més endollat. Així, després d'una centrada del lateral Corluka, l'altre lateral dels alemanys, Karlec, ha rematat de cap al fons de la xarxa (52'). Però el Barça no s'ha arronsat i tot just tres minuts més tard ja tornava a estar per davant en el marcador. I novament, el protagonista ha sigut Alexis. Cesc ha assistit verticalment el xilè, que ha encarat el porter i, després de superar-lo, només ha hagut de donar un toc suau per fer el segon (55').

Valdés ha sigut el protagonista de la següent jugada, ja que ha salvat el Barça en el mà a mà amb Renato Augusto. I al 63', Valdés ha tornat a salvar el Barça desviant una mica la pilota, prou perquè una rematada de Gonzalo Castro toqués el pal esquerre de la seva porteria.

El Barça ha tingut una nova ocasió en una passada llarga per a Thiago, però el del planter no ha arribat a la pilota per poc, abans que Messi estavellés una pilota al pal (71'). Però Castro ha tornat a posar a prova Valdés, que ha tornat a fer una gran intervenció per evitar l'empat dels alemanys (77').

El Barça ha gaudit de més ocasions per ampliar distàncies, com una rematada de cap d'Alexis que el porter local ha desviat. I després de diversos intents, Messi ha rematat al fons de la xarxa una potent centrada d'Alves, que ha decidit passar-li la pilota a l'argentí quan ho tenia tot de cara per xutar a porteria (87').

BAYER 1

BARÇA 3

Bayer: Leno, Corluka (Da Costa 90'), Schwaab, Friedrich, Kadlec, Rolfes (Kiessling 76'), Reinartz, Bender, Gonzalo Castro, Schürrle (Bellarabi 89'), Renato Augusto.

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Puyol, Abidal, Cesc, Busquets, Iniesta (Thiago 60'), Alexis (Cuenca 85'), Messi i Adriano (Pedro 68').

Gols: 0-1 (40') Alexis. 1-1 (52') Karlec. 1-2 (55') Alexis. 1-3 (87') Messi.

Àrbitre: Craig Thompson. Targetes grogues: Schwaab (7'), Corluka (53'), Gonzalo Castro (79') i Thiago (86').

stats