BARÇA
Esports Barça 01/05/2013

El Barça diu adéu a la Champions amb una dolorosa derrota (0-3)

Els blaugranes no han pogut fer realitat la remuntada i han tornat a caure derrotats contra el Bayern amb gols de Robben, Piqué en pròpia porta i Müller

Nuria García
Villa lamenta una ocasió fallada contra el Bayern / LLUÍS GENÉ / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça no ha pogut fer realitat la remuntada. L'empresa era complicada i més sense Messi, que finalment no ha jugat, però tot i que en alguns moments ha semblat que els jugadors volien, no han pogut davant del Bayern. I és que l'equip alemany arribava al Camp Nou confiat després del 4-0 que va aconseguir a l'anada i que, després de marxar al descans sense haver bellugat el marcador, ha vist com tornava a avançar-se amb un gol de Robben. El gol dels alemanys ha deixat gelats els jugadors del Barça, que han abaixat els braços, conscients que la final de Wembley s'esfumava.

Els primers minuts han estat de domini alemany. El Bayern ha generat perill a la contra, tot i que el Barça, bé en defensa, ha aturat els jugadors alemanys, que mica en mica han semblat anar rebaixant l'alt ritme amb el que han sortit. Això ho ha aprofitat el Barça i, quan s'havia superat el minut 20 del partit, els blaugranes han posat en marxa la maquinària atacant. Pedro ha estat el primer que ha provat sort. El canari ha obligat a Neuer a enviar la pilota a córner amb la punta dels dits amb un bon xut des de lluny (min 23). Tot just tres minuts més tard, Alves ha centrat i, després que Pedro i Cesc intentessin rematar, la pilota li ha caigut morta a Xavi, que ha rematat alt.

Pedro ha seguit pressionant i ha buscat Villa amb una centrada que ha atrapat Neuer (min 29). Els blaugranes, bé en defensa, han tapat tots els forats quan el Bayern intentava sortir a la contra, però necessitava millorar en atac per tractar de seguir somiant amb la remuntada. Adriano, abans del descans, ha recuperat la pilota i, després d'una conducció, ha xutat des de la frontal, tot i que Neuer ha atrapat la pilota amb facilitat (min 39).

Però per aquells que encara creien en la remuntada, l'inici de la segona part ha estat un gerro d'aigua freda. Alaba ha fet una passada llarga cap a Robben, que ha fet un retall sobre Adriano i ha fet inútil l'estirada de Valdés amb un xut de rosca. Els de Tito Vilanova necessitaven, a partir de llavors, sis gols per ser a Wembley. El Barça no ha buscat solucions al descans (no hi ha hagut canvis i només quan ja havia començat el segon temps Thiago i Villa han sortit a escalfar) i ha fet el primer canvi al minut 54, quan Alexis ha substituït Xavi.

El gol de Robben ha desanimat els jugadors del Barça, que han deixat de creure en la remuntada. I fins i tot la mala sort també s'ha citat amb els blaugranes al Camp Nou ja que una centrada de Ribéry l'ha rematat Piqué al fons de la xarxa quan intentava defensar la jugada (min 72). Amb els braços abaixats, el Barça encara ha rebut el tercer gol. Ribéry ha centrat i Müller, al segon pal, ha rematat de cap.

BARÇA 0

BAYERN 3

Barça: Valdés; Alves, Bartra (Montoya 86'), Piqué, Adriano; Xavi (Alexis 54'), Song, Iniesta (Thiago 63'); Pedro, Cesc i Villa.

Bayern de Munic: Neuer; Lahm (Rafinha 77'), Boateng, Van Buyten, Alaba; Javi Martínez (Tymoshchuk 74'), Schweinsteiger (Gustavo 65'); Robben, Müller, Ribéry; i Mandzukic.

Gols: 0-1 (48') Robben. 0-2 (72') Piqué, en pròpia porta. 0-3 (75') Müller.

Àrbitre: Damir Skomina (eslovè). Targetes grogues: a Robben (31'), Alves (45'), Piqué (77').