CARNET DE COMPROMÍS
Esports Barça 03/02/2011

El Barça explica com funcionarà la iniciativa del "carnet de compromís"

En les pròximes setmanes el club posarà en marxa el carnet de compromís com a quarta via per accedir a la condició de soci

Redacció
3 min
El president del Barça Sandro Rosell

BarcelonaEn un comunicat i una notícia a la web oficial del club, la directiva del Barça ha donat més informació sobre la creació del carnet de "compromís". El comunicat recorda que "fins avui, per ser soci del Barça, s’ha de complir amb un d’aquests tres requisits: ser menor de 15 anys, ser familiar de primer o segon grau d’un soci actiu o bé haver estat soci en el passat durant almenys dos anys consecutius. En breu s’activarà la denominada quarta via. Serà el carnet de compromís, una nova manera d’optar a ser soci després de tres anys de mantenir aquest carnet de compromís".

La directiva de Rosell havia tancat la possibilitat de rebre nous socis tal com havia anunciat durant el procés electoral, però també havia comentat la possibilitat d'obrir una nova vida perquè les persones que no compleixen les condicions per tenir accés al carnet de soci no es quedessin sense opcions. Aquest carnet "de compromís" seria la resposta.

El club dirigeix aquest nou carnet a persones que se senten identificades amb l’entitat i que després de tres anys de fidelitat podran accedir a la sol·licitud de ser socis. “Hem tingut contacte amb moltes persones que, de manera incondicional, volien ser socis i que entenen què és el Barça. Són gent que estan molt il·lusionats i no els podem dir que no. La majoria són gent del territori i del país i que, sense familiars socis, també volen formar part de la gran família que és el Barça”, ha afirmat el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner.

“És la continuació a la regulació de socis; l’oportunitat per a aquelles persones realment compromeses, identificades amb el que significa ser del Barça, perquè puguin accedir a ser socis de la nostra entitat després de tres anys”. Així resumeix Cardoner les motivacions de la directiva per crear aquest nou concepte de vinculació.

Cardoner subratlla que el club estima que interessarà bàsicament a la gent del país: “És difícil conèixer quantes persones poden estar interessades en aquest carnet, però les estimacions no són excessives. No hi ha la voluntat de créixer en ingressos per aquesta acció ni exponencialment en socis. Hi ha la voluntat d’identificació. Les nostres estimacions es situen entre 3.000 i 4.000 carnets de compromís cada any”. La voluntat és mantenir i reforçar el valor de la condició de soci i, al mateix temps, de les persones que aspirin a ser-ne un dia. “Allò que es vol ha de tenir el seu preu. Cal diferenciar entre valor i preu. El valor d’aquest nou carnet de compromís no són els 125 euros que val, sinó que és molt més gran i cadascú ha de conèixer el valor que per a ell representa”.

“El club mai no es tanca ni es tancarà. Som un club universal però sí que hem de regular el nombre de socis perquè hi ha d’haver proporció entre el nombre de seients i el nombre de socis i això és potestat de la junta directiva”, va explicar Cardoner. El vicepresident també ha remarcat que les limitacions d’aquest carnet són per qüestions jurídiques i que, entre d’altres limitacions, s’ha volgut establir de manera expressa una limitació a l’accés al sorteig d’entrades perquè aquest carnet no sigui especulatiu. “Volem preservar la fidelitat i la identificació”, ha destacat el màxim responsable de l'àrea social.

stats