BARÇA
Esports Barça 22/03/2011

Carles Puyol, dos mesos sense jugar i sense notícies del seu retorn

El defensa ha estat a punt de rebre l'alta en més d'una ocasió en aquest període de convalescència, però finalment sempre ha estat postergada

Efe
3 min
Carles Puyol segurament podrà jugar davant de l'Arsenal. Piqué, en canvi, no ho farà per sanció.

BarcelonaEl capità del FC Barcelona, Carles Puyol, avui compleix dos mesos des que va jugar per última vegada amb el seu equip, en el partit contra el Racing al Camp Nou (3-0), després del qual porta complint una prolongada baixa el fi de la qual segueix sense conèixer-se.

El futbolista ha estat en la línia de sortida en més d'una ocasió en aquest període de convalescència, però finalment l'alta ha estat postergada, com quan en un dels entrenaments va forçar i es va ressentir per molèsties derivades de la lesió que pateix, una tendinopatia en el vast extern del genoll esquerre.

La baixa de Puyol s'ha convertit en un maldecap per al tècnic del Barcelona, Josep Guardiola, i per a l'equip blaugrana, per la confiança de la qual encara gaudeix el ja veterà central barcelonista, un fix a l'equip titular en l'eix de la defensa, al costat de Gerard Piqué.

Carles Puyol va jugar el 22 de febrer el partit contra el Racing fent parella amb Abidal, a la fi qui s'ha convertit en el seu substitut natural. En acabar el primer temps, el jugador es va quedar al vestidor i va sortir en el seu lloc Gerard Piqué.

Després de les primeres setmanes de baixa, es va marcar la reaparició per al partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions al Camp Nou contra l'Arsenal, després d'haver-se perdut sis partits: els de Copa contra l'Almeria (5-0 i 0-3), els de Lliga contra Hèrcules (0-3), Atlètic (3-0) i Sporting (1-1) i el de la Champions contra l'Arsenal (derrota per 2-1).

La baixa de Gerard Piqué per acumulació de targetes grogues per a la tornada contra l'Arsenal a Barcelona va ser potser el motiu pel qual es va parlar més del retorn de Puyol que el fet que el jugador estigués realment en disposició de tornar a l'equip.

El fet final va ser que ni Puyol es va recuperar, ni el Barcelona va poder comptar amb els seus serveis per a un partit que li anava com l'anell al dit al capità.

Al final, Guardiola va alinear Abidal i Sergio Busquets, al seu costat en l'eix de la defensa, mentre Puyol i Piqué s'ho van mirar des de la primera fila de la tribuna del Camp Nou, des d'on van exercir de seguidors apassionats.

L'absència de Puyol no ha estat l'únic factor negatiu que ha castigat la defensa barcelonista, ja que la baixa d'Abidal per un tumor en el fetge ha motivat que tota la línia defensiva hagi quedat alterada, amb moviment de jugadors i entrada d'altres que, a la fi, ha reduït la fiabilitat del quintet indiscutible integrat per Alves, Piqué, Puyol i Abidal.

Després de dos mesos fora de la competició, Puyol tampoc ha acudit a la cita de la selecció, el que li permetrà treballar durant gairebé dues setmanes intensament sense la pressió del calendari.

L'esperança torna a ser el partit immediat, en què el Barça jugarà al camp del Vila-real, però ningú en el Barcelona ha concedit cap pista, ja que tota la informació que transcendeix des de l'entitat és la gastada frase "la seva evolució marcarà la disponibilitat per als pròxims partits".

Malgrat aquest mutisme ja clàssic en les lesions sense una data clara, tot apunta a què el jugador ja ha començat el compte enrere per al seu retorn aviat, el qual coincidirà amb el calendari més exigent per al Barcelona, en què haurà de defensar el seu avantatge en la Lliga en el tram decisiu, jugar la final de la Copa del Rei i estirar al màxim les seves pretensions a la Lliga de Campions.

stats