Barça
Esports Barça 12/12/2012

El Barça torna a Còrdova 40 anys després amb la intenció de deixar l'eliminatòria resolta

El tècnic blaugrana, Tito Vilanova, ha convocat a tots els titulars excepte Iniesta, Valdés, Adriano i el lesionat Cesc

Ara
2 min
Alves i Messi durant l'entrenament del barça

BarcelonaEl Barça viatja a Còrdova, on no juga un partit contra l'equip local des de fa 40 anys, disposat a resoldre l'eliminatòria copera per la via ràpida, i per això, el tècnic blaugrana, Tito Vilanova ha convocat a pràcticament tots els titulars excepte Andrés Iniesta, Víctor Valdés, Adriano i el lesionat Cesc Fàbregas. No es perdrà el partit el crac argentí, Leo Messi, que després de l'ensurt contra el Benfica es va recuperar i va marcar dos gols al Betis que van servir per batre el rècord golejador en un any natural, i ara ja està centrat en el partit contra el Còrdova i en el duel del cap de setmana contra Falcao.

També està a la llista el capità, Carles Puyol, que tot i haver de ser substituït al descans durant el partit contra el Betis, s'ha pogut recuperar a temps i entrar a la convocatòria, malgrat que tot sembla que començarà el partit a la banqueta ja que la parella de centrals podrien ser Piqué i Mascherano. Amb Adriano fora de la llista, Vilanova disposa de tres laterals (Montoya, Alves i Alba) i podria jugar Montoya al lateral esquerre.

Amb la baixa de Cesc i amb Iniesta fora de la convocatòria, Vilanova haurà de fer rotacions al migcamp i podrien entrar Song i Thiago per acompanyar a Xavi. A davant, Villa, que no va jugar contra el Betis podria acompanyar a Messi, i Tello o Alexis es jugarien l'últim lloc a l'onze inicial.

Tito Vilanova ha advertit els seus jugadors sobre el potencial del Còrdova, un equip composat per jugadors de qualitat i experimentats, i que en aquesta edició de la Copa ja ha aconseguit deixar fora un equip de Primera, la Reial Societat, i el líder de Segona, l'Elx.

Al Nuevo Arcángel de Còrdova ja s'han venut pràcticament totes les entrades, només en queden unes 1.500 de les 20.900 que van sortir a la venta fa 10 dies, i el conjunt que entrena Rafael Berges intentarà repetir el miracle d'aquell 7 de maig del 1972 quan en el seu últim partit a Primera Divisió, el Còrdova ja havia baixat matemàticament, però va derrotar al Barça per 1-0, la qual cosa va suposar que els blaugranes perdessin el campionat de lliga i la guanyés el Madrid.

Curiosament, en els duels històrics entre cordovesos i catalans a El Arcángel el balanç és favorable als andalusos que han guanyat quatre partits, n'han empatat un i només n'han perdut tres. El Còrdova i el Bará només s'han enfrontat una vegada en eliminatòria de Copa, va ser la temporada 63/64 i també als vuitens de final. En aquella ocasió, els blaugranes van vèncer per 1-2 a El Arcángel i 4-2 al Camp Nou.

stats