BARÇA
Esports Barça 26/09/2011

Villa: “No estic acostumat a ser suplent, però aquí hi ha 15 o 16 jugadors que tampoc hi estan”

El davanter asturià diu que és feliç jugant al Barça i que el seu desig és quedar-s'hi molts anys: "Per qualsevol jugador, ser aquí és un símptoma de felicitat"

Nuria García
3 min
David Villa, celebrant un gol dissabte contra l'Atlètic de Madrid. ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaDavid Villa ha començat aquesta temporada de la millor manera possible per a un davanter: marcant gols. Tot i això, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, l'ha deixat en alguns partits a la banqueta, fet que el davanter asturià no valora de manera negativa. "En la trajectòria que porto no estic acostumat a ser suplent, però al vestidor hi ha 15 o 16 jugadors que tampoc hi estan i només poden jugar 11. És una decisió del mister, que busca beneficiar l'equip", ha dit Villa, que ha confessat que és feliç al Barça: "Per qualsevol jugador, ser aquí és un símptoma de felicitat. Estic molt content, tant dins com fora del camp, i el meu desig és ser aquí durant molt de temps".

Villa ha tornat a recuperar el seu olfacte golejador, però ell opina que fer gols no és la seva única tasca: "Quan marco és una alliberament i quan no marco és que estic aclaparat. Sempre és el mateix. La meva feina en l'equip no és només fer gols. Però quan em quedo davant del porter a vegades la pilota va dins, d'altres fora, d'altres al pal... és qüestió d'atzar". Per ell, deixar una mica de banda la seva faceta més golejadora per ajudar l'equip no ha sigut difícil: "Sempre he intentat ajudar l'equip per fer que sigui millor. No crec que hagi sigut una cosa que m'hagi costat, és el que he fet durant tota la meva carrera", ha afirmat.

El davanter ha explicat que l'altre dia l'equip va jugar molt bé, però ha recordat que "no sempre surten les coses així de bé": "No hi ha cap equip invencible. Qualsevol pot guanyar qualsevol altre equip", ha apuntat. A més, per ell, l'equip no es cansarà mai de guanyar: "Jo porto un any, però ells porten molts anys aquí guanyant. La sensació de guanyar és bonica, també fora del futbol, també amb la família. Fem les coses el millor possible per seguir guanyant".

Villa també ha parlat sobre les declaracions de Guardiola parlant de Joan Laporta. "No he sentit molt bé el que va passar. Són declaracions del mister que respecto i que no he de valorar", ha assegurat. I també li han preguntat sobre les paraules de Florentino Pérez, president del Reial Madrid, en què deia que el Madrid no va guanyar la Lliga de Campions la temporada passada perquè no els van deixar. "No he d'opinar. Nosaltres aconseguim les coses per nosaltres i estem molt contents amb la temporada passada i com hem començat aquesta. No tinc res a dir del que pugui opinar la gent", ha dit Villa.

Per últim, ha parlat de quatre jugadors de la plantilla. Primer ho ha fet de Messi, que està jugant a un nivell espectacular: "Messi és el millor jugador del món, està fent coses increïbles. Cada dia sorprèn amb un nou rècord, es supera a si mateix... ningú es pot comparar amb ell. La resta, els que som al seu voltant, estem encantats i feliços de veure'l amb la nostra samarreta". També ha opinat sobre el bon moment de Thiago, de qui ha dit que "les seves actuacions parlen per si soles", mentre que ha definit Xavi com "un jugador vital per a aquest equip i per a aquest club": "En la seva posició és el millor que hi ha. Tenim la sort de tenir-lo amb nosaltres. Messi és el millor jugador del món també gràcies a la feina de jugadors com Xavi".

Quan li han preguntat sobre com està Ibrahim Afellay després d'haver-se lesionat, Villa ha dit: "A Afellay el veiem animat, ve cada dia aquí. Només vull desitjar-li que l'operació i la recuperació vagin bé".

stats