BARÇA
Esports Barça 16/03/2011

Els experts manifesten un optimisme moderat i creuen que el tumor d'Abidal pot ser benigne

Segons la cadena Cope, que ha parlat amb el doctor Fuster, el metge que l'operarà, és un tumor benigne i el jugador estarà de baixa només entre 4 i 6 setmanes

Redacció
2 min
Eric Abidal serà operat divendres d'un tumor al fetge.

BarcelonaNo hi ha gaire informació de la malaltia d'Eric Abidal. Per la privacitat del jugador, el Barça només ha fet públic que el defensa francès té un tumor al fetge, i els experts coincideixen a afirmar que caldrà esperar a la biopsia per saber què té Abidal. Tot i això, els metges es mostren, dins la moderació degut a la poca informació, optimistes i afirmen que, si el tumor es pot tractar quirúrgicament, hi ha moltes opcions de curació.

Segons la cadena Cope, que ha afirmat que ha parlat amb el doctor Josep Fuster, el metge que l'operarà, ha explicat que el jugador estarà de tornada en quatre o sis setmanes i que l'operació és "rutinària".

El doctor Pere Gascón, cap d'oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha afirmat a RAC1. "Per privacitat hi ha poca informació. Si es pot tractar quirúrgicament, hi ha moltes opcions de curació. Si tot va bé a la sala d'operacions, després només caldrà tenir un temps de recuperació i ja està. Res més. La cirurgia, m'imagino, es farà com un intent curatiu. I si la cosa va bé, llavors hi haurà cada mes analítiques de sang, i mensualment es farien TACs", ha comentat el doctor. En la mateixa línia es mostra Antonio Arellano, cap del servei d'oncologia radioteràpica de l'ICO de la Vall d'Hebron. "Fins que no tinguem els resultats de la biòpsia no podem dir massa coses. Cal saber si el tumor és primari –és a dir, que comença al fetge– o bé és metàstasi. Si és una lesió petita, un tumor hepàtic té tractament quirúrgic i es pot treure, fins i tot amb laparoscòpia i, en un mes, estar recuperat".

El doctor Pere Gascón ha afegit: "L'únic problema d'aquest tumor és que tingués alguna reproducció local. Però per defecte el de fetge no sol tenir metàstasi a altres òrgans, i el problema es queda al fetge. El millor és operar de pressa. Amb la poca informació que tinc, hi ha opcions que es pugui curar, i posteriorment fer només un seguiment d'analítiques. I si no recau, ja es podria considerar una persona curada".

stats