PREMI VÁZQUEZ MONTALBÁN

Galeano, qui no ha pogut rebre el premi en persona, pren el relleu de Ramon Besa

Eduardo Galeano, guanyador de la setena edició del premi Vázquez Montalbán de periodisme esportiu

L'uruguaià Eduardo Galeano (Montevideo, 1940), ha estat escollit com a setè guanyador del premi de periodisme esportiu que atorga la Fundació del FC Barcelona

La setena edició del premi internacional de periodisme Manuel Vázquez Montalbán, fundat el 2004, ha estat per a l'escriptor i periodista uruguaià Eduardo Galeano. Nascut a Montevideo el 1940, Galeano és un dels referents de la literatura iberoamericana. Perseguit per la dictadura del seu país, Galeano també ha escrit un deliciós llibre sobre l'esport rei, Futbol a sol y sombra, del 1995. Les seves obres més reconegudes i traduïdes són Memoria del fuego (1986) i Las venas abiertas de América Latina (1971).

Els membres del jurat d'aquest guardó per a la categoria de periodisme esportiu han estat Sandro Rosell, Ramon Pont, Carles Vilarrubí, Josep Cortada, Daniel Vázquez, Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Borja de Riquer, Jordi Basté, Anton Maria Espadaler, Jaume Pujol-Galcerán, Simon Kuper i Ramon Besa.

Segons el president del club, Sandro Rosell, Galeano és "el millor guanyador d'aquest premi".  Els guanyadors en les anteriors edicions han estat Patrick Mignon (2004), Joaquim Maria Puyal (2005), Juan Villoro (2006), Simon Kuper (2007), Candido Cannavò (2008) i Ramon Besa (2009).

Més continguts de