Barça
Esports Barça 19/03/2011

Un gol al 88' del Getafe fa patir el Barça al final (2-1)

Alves ha obert el marcador amb un gran gol al minut 17 i Bojan, a la segona meitat, ha ampliat l'avantatge per als culers, però Manu del Moral ha escurçat diferències al 88', posant els nervis al Camp Nou

Dani Alves, celebrant el seu gol al Getafe

BarcelonaPep Guardiola ha apostat per Milito per substituir Abidal a l'eix de la defensa, fent parella amb Gerard Piqué i els dos centrals estan fent un bon partit, controlant les passades llargues del Getafe. Mascherano està jugant al migcentre defensiu i les seves ajudes estan sent clau per mantenir l'equilibri de l'equip. Bojan, fent de Pedro, està jugant a la banda dreta de l'atac.

Després d'uns primers minuts de joc amb molta pilota però sense massa ocasions de gol, Dani Alves ha obert el marcador amb un gran gol des de la frontal de l'àrea. El lateral brasiler ha xutat al bot una pilota solta a la frontal i el seu xut s'ha colat per l'esquerra de Codina, que no ha pogut veure l'obús d'Alves.

Amb el gol, el Barça s'ha trobat còmode. El Getafe ha seguit defensant-se, però sense renunciar a l'atac. La millor opció dels de Míchel és la passada llarga, buscant la cursa d'Arizmendi i la profunditat d'Albín i Manu, però la defensa culer està basculant bé per contrarrestar-ho. Valdés, molt atent, també està ajudant a controlar els atacs madrilenys.

David Villa i Messi han tingut ocasions per ampliar la renda amb una doble ocasió al minut 21, però també el Getafe ha gaudit de les seves accions d'atac. Sobretot en el minut 31', quan en una contra, Casquero ha rematat des del punt de penal i Valdés ha hagut de salvar amb la cama el possible empat dels madrilenys.

El Barça s'ha estirat per rondar l'àrea del Getafe, amb un Villa molt profund i un Bojan incisiu des de la banda. En una bona acció en llarg de Piqué, Villa ha pogut fer el segon, poc abans del descans però el seu xut ha anat a la xarxa lateral.

Als tres minuts de la represa, Bojan ha donat tranquil·litat amb un segon gol del Barça, després d'una llarga jugada que inicia Adriano, recuperant la pilota a la banda i que continua Messi, assistint a Bojan. El xut del de Linyola el desvia sense voler Cata Díaz per superar Codina.

No s'ha conformat el Barça amb el 2-0 i ha insistit, buscant el tercer. Villa ha tingut dues ocasions, jugant al límit del fora de joc, però no ha estat encertat davant Codina. Com tampoc ho ha estat Messi, que ha intentat algun eslàlom, arrencant des de posicions endarrerides.

De mica en mica, els culers han madurat el partit, conscients que a través de la possessió ja tenien el partit controlat. El Getafe ha fet una sèrie de canvis ofensius per revolucionar el partit, però no han inquietat la porteria de Valdés. Miku, des de lluny, ha fet un únic xut, però sense excessiu perill.

Quan tot semblava que estava controlat, amb el Barça tocant la pilota sense arriscar, Manu ha rematat amb molta classe una centrada de Víctor Sánchez per fer el 2-1 a tres minuts pel final. El Camp Nou s'ha posat nerviós, perquè el Getafe ha tingut alguna aproximació final amb perill en els darrers dos minuts de joc. Adriano ha estat providencial, salvant una pentinada perillosa d'Albín dins l'àrea.

Finalment, però, el Barça s'ha endut la victòria i passa la pressió al Reial Madrid, que afronta un difícil partit al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid amb l'obligació de no fallar.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Milito, Adriano; Xavi, Mascherano, Iniesta (Afellay 81'); Bojan (Keita, 68'), Messi, Villa (Jeffren, 88')

Getafe: Codina, Víctor, Cata Díaz, Marcano, Torres, Parejo (Mosquera, 74'), Borja, Casquero (Miku, 60'), Albin, Del Moral i Arizmendi (Sardinero, 67')

Gols: 1-0, Alves 17'; 2-0, Bojan 49'; 2-1, Manu 87'

Àrbitre: Muñiz Fernández (col·legi asturià). Ha amonestat amb groga a Alves (3'), Villa (29') i Xavi (91') pel Barça, i Cata Díaz (25') i Torres (86') pel Getafe.