BARÇA
Esports Barça 26/11/2011

El Barça s'estavella contra el mur del Getafe (1-0)

Primera derrota de la temporada per a un Barça al qual, en el temps afegit, l'àrbitre ha anul·lat un gol de Messi per un fora de joc inexistent de Keita. Ara, el Reial Madrid és a sis punts

N. García
2 min
Messi lluita per la pilota amb Diego Castro.

BarcelonaEl Barça no ha pogut ampliar la seva ratxa de 27 partits consecutius sense perdre i aquest dissabte al vespre ha caigut contra un Getafe que ha defensat amb ungles i dents i que s'ha trobat amb el gol a la sortida d'un córner. Els blaugranes han dominat, però han topat una vegada i una altra amb el mur dels madrilenys. Ha sigut la primera derrota de la temporada en un partit oficial per als de Guardiola.

El Barça ha sortit amb força i ben aviat ha obtingut el control de la pilota i del partit. Així, després d'una rematada de cap d'Abidal a la sortida d'un córner que ha marxat desviada (2'), Messi ha provat sort amb un xut de falta directa que ha sortit a prop de l'escaire esquerre de la porteria de Moyá (7').

Villa ha sigut el següent a intentar obrir el marcador, amb una falta des de la frontal que ha sortit alta (24'), i dos minuts més tard, novament l'asturià ha tornat a provar sort amb una centrada des de la punta dreta de l'atac del Barça que ha acabat anant a córner. Alexis, abans de la mitja hora de partit, també ha tingut la seva oportunitat, amb un xut a porteria buida que ha acabat un defensa refusant a córner.

El xilè ha fet lluir-se Moyà per desviar a córner un bon xut, després d'una bona acció col·lectiva del Barça (36'). Tot i la superioritat del conjunt de Guardiola, els blaugranes s'han encallat de cara al gol, que no ha arribava. I això ha fet que, ja en la segona part, el Barça es precipités en algunes accions.

El Getafe s'ha tancat al darrere i ha esperat a sorprendre a la contra, mentre que el Barça ha seguit intentant apropant-se a la porteria de Moyá, sense sort. I mentre els de Guardiola semblaven angoixar-se després d'estavellar-se una vegada i una altra a la muralla dels madrilenys, a la sortida d'un córner, el Getafe ha aconseguit avançar-se. Varela, des de l'àrea, ha rematat de cap i, sense que ningú més toqués la pilota, aquesta ha acabat dins la porteria de Valdés (66').

Després del gol, Guardiola ha reaccionat amb canvis. Ha donat entrada a Cuenca i a Pedro en el lloc de Maxwell i d'Alexis, amb la intenció de buscar la remuntada. De fet, els blaugranes mica en mica s'han anat apropant al gol, amb un Getafe tancadíssim al davant. En el temps afegit, Messi ha marcat, però l'àrbitre s'ha equivocat i ha anul·lat el gol per un fora de joc que no era de Keita (90'). I en el temps afegit, Messi ha estavellat una pilota al pal després d'una passada de Xavi.

Amb aquest resultat, el Barça segueix segon, ara a sis punts del líder, el Reial Madrid.

GETAFE 1

BARÇA 0

Getafe: Moyá; Valera, Cata Díaz, Rafa, Mané (Lopo 48'); Michel, Lacen, Casquero; Sarabia (Pedro Ríos 83'), Diego Castro (Juan Rodríguez 90') i Miku.

Barça: Valdés, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell (Cuenca 71'), Busquets, Xavi, Thiago (Keita 64'), Alexis (Pedro 71'), Messi i Villa.

Gols: 1-0 (66') Varela.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (Col·legi Càntabre). Targetes grogues: a Maxwell (18'), Lacen (24'), Piqué (44'), Casquero (47'), Diego Castro (71'), Lopo (77') i Busquets (88').

stats