BARÇA
Esports Barça 20/03/2012

El Barça supera el Granada (5-3) en una nit històrica per a Leo Messi

Messi ha marcat un 'hat trick' i ha superat César, i s'ha convertit en el gran protagonista del partit contra el Granada

Els jugadors del Barça celebren el primer dels gols de Leo Messi / ALBERT OLIVÉ / EFE

BarcelonaEl Barça ha superat el Granada (5-3), en la que ha estat sense cap mena de dubte la nit de Leo Messi. L'argentí, que ha marcat el segon, el tercer i el cinquè gols del partit, ha superat César i s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Barça.

El partit ha començat de la millor manera possible per al Barça, ja que abans del minut 5 els de Guardiola ja guanyaven. Adriano ha cedit la pilota a Cuenca i el jove del planter ha centrat al segon pal, on hi havia Messi. L'argentí podria haver xutat, però ha decidit deixar-li la pilota a Xavi, que venia des del darrere i ha ajustat la pilota al pal (4').

Tot just quan passava un minut del quart d'hora del partit, Cuenca ha centrat cap a Messi i el crac blaugrana ha rematat al primer toc al segon pal, que ha igualat, així, la xifra de 232 gols de César. El Camp Nou ha celebrat el gol corejant el nom de l'argentí que, com sempre que marca, somreia. Amb els dos gols, Alves i Alexis haurien pogut ampliar distàncies, però el partit s'ha anat adormint fins que ha arribat el descans.

En la represa, el Barça no ha sortit endollat i això ho ha aprofitat el Granada, que tot i anar pel darrere en el marcador ha confiat en les seves possibilitats. Al 55', Mainz ha rematat al fons de la xarxa una falta servida a l'esquerra de l'atac del Granada. El jugador dels andalusos ha saltat més que ningú per superar Valdés.

El Barça no ha reaccionat al gol i, als sis minuts, Dani Benítez ha iniciat una llarga cursa per la banda esquerra. El jugador del Granada ha vist que Alves el perseguia i, quan ha arribat a l'àrea, s'ha frenat. Alves l'ha atropellat i l'àrbitre ha considerat que era penal, el primer que li xiulen en contra al Barça en aquesta temporada a la Lliga. Siqueira, de penal, no ha perdonat.

Llavors els de Guardiola s'han despertat i la maquinària blaugrana ha tornat a funcionar. Com no podia ser d'una altra manera, Messi ha tornat a marcar, i ha superat César amb un gran gol. L'argentí ha picat la pilota per sobre del porter per marcar el que era el seu gol número 233 amb el Barça.

La reacció blaugrana no s'ha quedat aquí i al 81' Tello ha fet el quart. Iniesta ha fet una gran passada a Messi, però el porter ha refusat el xut de l'argentí. Això ho ha aprofitat Tello, que ha recollit la pilota per afusellar Julio César.

Però Messi mai en té prou i a les acaballes ha aconseguit el tercer, per arrodonir la seva nit.

Abans del final, Alves ha tocat la pilota amb la mà dins l'àrea i l'àrbitre li ha mostrat la segona groga i ha xiulat penal. Novament Siqueira ha tornat a superar Valdés des del punt de penal.

BARÇA 5

GRANADA 3

Barça: Víctor Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Adriano (Mascherano, m.46); Keita, Xavi, Thiago (Iniesta, m.72); Cuenca, Alexis (Tello, m.72) i Messi.

Granada: Julio César; Cortés, Mainz, Borja Gómez, Siqueira; Jara (Uche, m.46), Moisés Hurtado (Abel Gómez, m.70), Mikel Rico, Dani Benítez; Martins; i Ighalo (Geijo, m.78) .

Gols: 1-0, m.4: Xavi. 2-0, m.17: Messi. 2-1, m.55: Mainz. 2-2, m.62: Siqueira, de penal. 3-2, m.67: Messi. 4-2, m.82: Tello. 5-2, m.86: Messi. 5-3, m. 89: Siqueira, de penal.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (Comitè Càntabre). TA: Ighalo (m.8), Dani Benítez (m.34), Keita (m.48), Cortés (m.59), Alves (m.61), Moisés Hurtado (m.63), Borja (m.65), Mascherano (m.88), Geijo (m.90+1) i Abel Gómez (m.90+3). TV: per doble amonestació, a Dani Alves (88').