Barça
Esports Barça 16/08/2011

Guardiola: "Cesc serà a la convocatòria. Després veurem si està per jugar i quants minuts"

El tècnic ha reconegut que el Madrid està millor de forma que el Barça però confia que l'equip faci un pas endavant i aixequi el títol "amb l'ajuda de l'afició"

Martí Molina
2 min
Cesc Fàbregas i Pep Guardiola. FCBARCELONA.COM

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha assegurat que Cesc Fàbregas serà a la convocatòria de l'equip per jugar la tornada de la Supercopa contra el Reial Madrid, però no ha garantit que finalment disputi algun minut. Una decisió, segons ha explicat, que prendrà el mateix dia de partit"

"Aquest dimecres veurem si fem jugar Cesc o no, igual que els altres jugadors", ha dit el tècnic. "He parlat amb ell i m'ha explicat que aquesta pretemporada s'ha estat entrenant bé, alguns cops sol i altres en grup, però només ha entrenat. Segur que entrarà a la llista de convocats, però ja veurem si està per 90 minuts, per uns quants o per cap", ha aclarit.

Sobre el partit de tornada, Guardiola ha explicat que l'equip "ha de fer un molt bon partit per guanyar aquest títol. Repassant el partit d'anada vam veure que ells estaven millor. En 3 dies hem millorat alguna cosa, però ells encara estan per davant. Però juguem a casa i això ens pots ajudar. Després haurem d'escurçar el camp, augmentar la velocitat que no vam tenir a l'anada. La sort és que venim amb un bon resultat i a veure com acabem".

El tècnic ha explicat que encara no té clar l'equip titular, i que el decidirà poc abans del partit. Tanmateix, ha aclarit que està pendent de l'estat de Piqué, tot i que aquest dimarts "ha entrenat força bé". Més complicat ho té Sergio Busquets, que en aquesta sessió preparatòria ha estat "així així...".

Sobre el rival, Guardiola ha explicat que "del Madrid em preocupa tot. Imagino que ells sortiran amb el to que van sortir al partit d'anada, similar a com van fer-ho a la tornada de la Champions, i diferent del què van fer a l'anada". Quan se li ha preguntat sobre la duresa del partit, ha explicat que "hem de fer córrer ràpid la pilota i prou. La resta és cosa de l'àrbitre. No em preocupo d'això. Jo només em preocupo de com ho podem fer per jugar millor nosaltres".

Guardiola ha dedicat bona part de la roda de premsa a parlar de Cesc Fàbregas, l'últim fitxatge culer. Més enllà de les seves possibilitats de jugar aquest dimecres, l'entrenador l'ha definit com un futbolista que "pot jugar de migcentre, d'interior, d'extrem que ve a dintre a jugar. Pot jugar a vàries posicions". I ha assegurat que "Cesc ha de jugar com sap. Fer el que ha après aquí i el que li ha ensenyat l'Arsenal. A partir d'aquí ha d'acabar d'agafar els quatre conceptes que li ensenyarem". Sobre el seu historial de lesions, ha dit que "els doctors m'han comentat que ha arribat molt bé a nivell físic, sense cap molèstia ni res per l'estil. Sabem del seu historial i intentarem prevenir les lesions amb el treball que li toqui perquè pugui rendir al millor nivell.

Per últim, Guardiola també ha parlat de la gespa del Camp Nou, que s'ha replantat aquest estiu i que ha estrenat el primer equip aquest dimarts: "La gespa està bé. Tenia dubtes perquè no ens havien deixat entrenar fins aquest dimarts i pensava que no estaria prou bé. Li falta continuïtat, però m'he emportat una grata sorpresa. Hem fet una part de l'entrenament més dura, amb frenades, i ha aguantat bé".

stats