Barça - Llevant
Esports Barça 11/05/2011

Un punt per al títol, un punt per la permanència?

Els Barça en té prou amb un empat per assegurar-se el títol, mentre que un empat també seria un bon resultat pel Llevant per fer un pas més per la salvació

Redacció
2 min
Els jugadors del Barça celebren el segon gol de Pedro.

BarcelonaEl Barça té la Lliga, el seu tercer campionat consecutiu, a un només punt, un resultat que li podria permetre al Llevant, en funció d'una combinació de resultats, fer un pas important per mantenir la categoria en el partit que els enfrontarà aquest dimecres. Almenys un empat és el que necessita l'equip de Pep Guardiola al camp del Llevant, on ja va guanyar el títol al maig de 2005, després que el Madrid golegés aquest dimarts el Getafe (4-0).

Guardiola és de la idea que la victòria no es pot ajornar. "Crec que guanyarem la Lliga dimecres", va dir. L'entrenador i el barcelonisme volen tancar el títol com més aviat millor, certificar el campionat, el tercer consecutiu i dedicar-se a preparar la final de la Lliga de Campions del 28 de maig que ve.

I ho té a l'abast. Per primera vegada en aquesta recta final de la temporada depèn de si mateix, encara que es podia donar la circumstància que aquesta mateixa nit sense jugar i si el Reial Madrid no guanya al Getafe, tingui la Lliga al sac.

Recuperats Bojan Krkic i Maxwell, el principal dubte segueix sent Carles Puyol. El capità ha jugat un partit sí i un altre no. Va jugar contra el Madrid, però no contra l'Espanyol. Tot sembla pendent d'un pla específic per arribar a final de mes en les millors condicions.

Si no juga Puyol, Guardiola recorrerà al jove Andreu Fontàs, com contra la Reial Societat o l'Espanyol, com a lateral esquerre, atès que sembla que Javier Mascherano s'ha guanyat a pols un lloc com a central. En la defensa, Alves i Piqué també semblen segurs.

En la medul·lar, el pla A -necessitat de sumar almenys un punt- situaria a Busquets, Xavi i Iniesta, per darrere de la tripleta Pedro, Messi i Villa.

En un pla B -sortir al camp amb el títol ja conquistat-, Guardiola podria donar-li minuts a no habituals com Afellay, Keita, Bojan o Maxwell.

Luis García, entrenador del Llevant, perd per lesió a Sergio González, Juanlu Gómez i Asier del Horno, mentre que el davanter Rubén Suárez s'ha recuperat a temps d'unes molèsties que patia en el bessó de la cama esquerra.

El tècnic madrileny no ha volgut donar pistes sobre la seva possible alineació, si bé ha reconegut que podria canviar el seu sistema habitual. D'aquesta forma, sacrificaria un davanter i col·locaria a Miguel Pallardó al centre del camp.

El Llevant s'exercitarà demà dimecres a l'estadi Ciutat de València i a la conclusió del mateix Lluís García oferirà la llista de convocats.

stats