LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 16/12/2011

El Bayer Leverkusen, una aposta valenta que ja ha eliminat el València

El Bayer Leverkusen ja es donava per satisfet en accedir a la Lliga de Campions la darrera temporada i amb la seva presència als vuitens contra el Barça fa festa grossa

Toni Padilla
1 min
Michal Kadlec disputa una pilota amb Pablo Hernández.

BarcelonaEl Bayer 04 ja no és aquell equip dels anys 80 ni el que arribaria a la final de la Lliga de Campions davant del Madrid. Un dels únics punts en comú és la presència del veterà Michael Ballack, ja retornat després del seu periple anglès.

El Bayer però, disposa d'alguns dels jugadors joves de més projecció a Alemanya, com el porter Rene Adler, internacional alemany, o davanters que demanen pas com Kiessling, suplent fixe amb la selecció alemanya. De fet, el Bayer és especialment potent en atac, on disposa de molts recursos. Al costat de Kiessling sol jugar un segon davanter, normalment el suís d'origen turc Een Derdiyok, qui va jugar el Mundial del 2010. Per les bandes, una mica d'imaginació amb l'esquerrà Sam, un brasiler elèctric, i el jove Schürrle

La defensa sol ser de quatre (un 4-4-2 o 4-3-3) amb Castro, alemany de pares espanyols, com a lateral ofensiu.

El tècnic és Robin Dutt, qui després de salvar el modest Friburg molts anys agafa el relleu de Heynckes per intentar portar de nou al Bayer a Europa. Passar a un grup amb el Chelsea i el València ja és el primer èxit del club propietat de la multinacional Bayer, que juga al BayArena de Leverkusen. Actualment, el Bayer ocupa la sisena posició.

El Bayer és un clàssic del futbol alemany tot i que té fama de no guanyar mai res. De fet, exceptuant la copa del 1993 i la UEFA del 1988 davant de l'Espanyol (quan també van eliminar al Barça), el Bayer no ha guanyat res més, guanyant-se el sobrenom de "Neverkusen".

stats