LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 02/05/2011

Cruyff: "La culpa de tot plegat és de Florentino Pérez"

Johan Cruyff ha dit la seva sobre l'actual actitud del Reial Madrid afirmant que el problema és el president del club i no pas Mourinho

Redacció
2 min
Johan Cruyff.

BarcelonaEn el seu article setmanal a El Periódico de CatalunyaEl Periódico de Catalunya, Johan Cruyff ha posat l'accent sobre el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, a l'hora de valorar els darrers esdeveniments entre Barça i Madrid.

Cruyff afirma que es pregunta per què la gent es posa "les mans al cap per la roda de premsa postpartit de la Champions de Mourinho. He escoltat que està boig, que és un manipulador. He llegit mil adjectius i majoritàriament cap bo per definir el que va dir i com ho va dir. Que va ser un esperpent, que va fer el ridícul, que va perdre tota la seva credibilitat. I mentre tots han apuntat i disparat el portuguès, jo penso que si s'ha d'apuntar algú de tot el que ha passat i de tot el que ha de passar a la casa blanca és un altre".

Segons l'holandès, Mourinho "ha fet la seva feina. A la seva manera. Com ell entén el futbol. Però ell només és l'entrenador". Però acte seguit recorda que "per sobre seu hi ha algú que és qui ho decideix tot. El president és qui mana. El president és qui marca la línia del club. El president és qui decideix què vol i com vol que sigui el seu equip. I llavors fitxa un tècnic. El president tria el seu general. El professional que ha de portar els seus jugadors a competir. En el fons el tècnic és la prolongació en el camp de molts dels valors que el president vol defensar. Només hi ha un problema: quan l'únic valor és la victòria final, quan lliures tot el poder al teu general per tal d'acabar amb l'enemic, quan t'oblides de la història, dels valors. Llavors creues una línia massa perillosa".

Segons Cruyff, Florentino ha oblidat que disposa de grans jugadors perquè ha donat tot el poder a un tècnic sense preocupar-se de l'estil de joc. Finalment, Cruyff lloa Guardiola per la seva roda de premsa prèvia al partit de la darrera setmana, però afirma que no hauria de ser ell qui donés la cara: "ell no era qui havia de parlar. És un empleat. Un altre general, però un empleat. El seu treball és preparar el seu equip per jugar bé i guanyar, no sortir a partir-se la cara pel club encara que ho faci millor que ningú. Aquest treball correspon al president. Florentino té Mourinho perquè el xou entra al pack. Aquesta és la segona vegada que a Pep li toca fer una cosa que detesta. Que sigui l'última".

stats