barça
Esports Barça 23/08/2012

Barça i Madrid inauguren un nou capítol de la seva rivalitat a la Supercopa

FC Barcelona i Reial Madrid es juguen el primer títol de la temporada aquest dijous a les 22.30 h amb els equips encara en rodatge. Messi voldrà tornar a marcar després de quatre clàssics sense sumar cap gol

Jordi Mestre
2 min
Messi vol tornar  a marcar contra el Madrid quatre partits després

BarcelonaEl FC Barcelona i el Reial Madrid es juguen aquest dijous (22.30 h, La 1 i TV3) el primer títol de la temporada, la Supercopa d'Espanya. Tito Vilanova, que tot just dirigirà el seu segon partit en competició oficial com a entrenador dels locals, intentarà vèncer i convèncer per seguir la línia de joc i títols del seu antecessor al càrrec.

Antecedents

La Supercopa d'Espanya és un trofeu de curta història, disputat per primer cop el 1982. El Barça és l'equip que més cops l'ha guanyat, amb 10 victòries en 17 participacions: de fet, el conjunt blaugrana ha sumat les tres últimes edicions del títol en superar l'Athletic Club el 2009, el Sevilla el 2010 i el Reial Madrid el 2011. Els blancs s'han endut el torneig en set ocasions, i el seu últim triomf data del 2008. Pel que fa als duels directes entre ambdós equips en altres competicions, el balanç dels partits més recents és favorable als locals: el Barça ha sumat tres victòries, un empat i una derrota en els últims cinc enfrontaments.

FC Barcelona

Tito Vilanova tindrà a la seva disposició la seva plantilla completa, incloent-hi l'últim fitxatge, Alex Song. El tècnic català, que va declarar que escolliria l'onze el mateix dia del partit, podria sortir amb un equip més rocós que el que va alinear davant la Reial Societat en la primera jornada de Lliga. L'opció de col·locar Piqué al costat de Mascherano i desplaçar Puyol a un dels laterals li donaria més contundència al darrere. L'altra possibilitat seria decantar-se per dos laterals llargs; si fos així, no seria estrany que Vilanova preferís acompanyar Messi amb Cesc per assegurar-se la superioritat al mig del camp. L'absència de Pepe al conjunt madridista és un handicap que els blaugranes hauran aprofitar: les desmarcades en profunditat d'Alexis i David Villa podrien fer mal a una línia que ho tindrà més difícil per defensar amunt sense el seu principal baluard. Messi, a més, voldrà tornar a marcar un gol al Reial Madrid per primer cop des de la Supercopa de l'any passat.

Reial Madrid CF

Els blancs podrien acusar negativament la baixa del defensa Pepe. Mourinho, que ja va assegurar en roda de premsa que Raúl Albiol seria titular, haurà de decidir-se entre un plantejament més ofensiu, anant a buscar el rival tot i el perill dels blaugranes en profunditat, o un de més conservador, esperant-los a camp propi. Sigui com sigui, el més probable és que el tècnic portuguès col·loqui el seu paisà Coentrao al lateral esquerre, pels bons resultats que ha obtingut amb l'ex del Benfica a l'onze inicial. Ronaldo, que duu una ratxa de tres partits marcant contra el Barça, haurà de dur el pes ofensiu d'un equip que, com sempre, jugarà sota la batuta de Xabi Alonso.

Alineacions probables

FCB: Valdés; Alves, Puyol, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis, Cesc i Messi.

RMAD: Casillas; Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Ronaldo; i Benzema.

stats