BARÇA
Esports Barça 13/01/2013

El Barça supera el Màlaga (1-3) i signa la millor primera volta de la història de la Lliga

Els de Tito Vilanova superen el Màlaga amb un gol de Messi a la primera part i dos més, de Cesc i de Thiago, a la segona

N. García
Leo Messi, en el moment de superar Caballero i marcar el primer del Barça

BarcelonaEl Barça ha aconseguit els tres punts al camp del Màlaga després de fer un gran partit a la Rosaleda. Els de Tito Vilanova han aconseguit tancar la primera volta de la Lliga sense perdre cap partit i havent empatat només un partit −contra el Reial Madrid−. A més, ara el Barça té 55 punts, 11 més que el segon classificat, l'Atlètic de Madrid, i 18 més que el tercer, el Reial Madrid.

A més, amb els 55 punts que ha sumat el Barça de Tito Vilanova, els blaugranes han aconseguit signar la millor primera volta de la història de la Lliga, un rècord que fins aquest diumenge també tenia el Barça, en aquest cas, el de Guardiola d'ara fa dues temporades.

Durant la primera part, el Barça ha començat a madurar el partit, i la primera ocasió clara ha arribat al minut 24 amb un xut de Cesc des de la frontal que ha sortit desviat per sobre del travesser. Però la maquinària del Barça ja havia començat a treballar, i tot just dos minuts més tard, Messi ha aprofitat un regal de la defensa del Màlaga. Camacho ha errat la passada enrere al seu porter i Messi ha recuperat la pilota, ha retallat el porter i ha fet el primer dels blaugranes.

Abans de la mitja hora de partit, Iniesta ha fet una jugada de les seves i ha enviat la pilota cap a Cesc, que ha rematat fregant el pal esquerre de la porteria de Caballero (28'). El Màlaga s'ha despertat i al minut 37 Valdés ha hagut de lluir-se per salvar els de Tito Vilanova. Els locals han servit una falta i Roque Santa Cruz, de cap, ha fet que Valdés hagués d'aparèixer per evitar l'empat.

El Barça ha fet una bona primera part, ha pressionat el rival i ha dominat, però ha marxat als vestidors amb un avantatge mínim al marcador.

A la segona part, els blaugranes han anat per feina. Cesc ha aprofitat una assistència genial de Messi per superar Caballero. El Màlaga ha gaudit d'una doble arribada perillosa, però Isco no ha pogut rematar i el Barça ha sortit al contraatac. Així, Jordi Alba ha estat a punt de fer el tercer. Messi ha fet una passada cap al lateral, però Alba s'ha precipitat i ha centrat sense que hi hagués ningú per fer la rematada.

Thiago ha sortit al terreny de joc en substitució de Cesc al minut 72 i només ha necessitat nou minuts per fer el tercer del Barça. El jugador del planter ha fet una jugada de fantasia, ha marxat dels defenses i ha superat Caballero amb un xut col·locat i potent (81').

Durant els últims minuts, el Màlaga ha pressionat cercant el gol de l'honor i ho ha aconseguit. Buonanotte ha retallat distàncies amb una falta directa que ha passat per sobre de la tanca (88'). El Barça s'ha dedicat a administrar l'avantatge, pensant ja en el partit de Copa del Rei d'aquest dimecres, novament contra el Màlaga, però al Camp Nou.

MÀLAGA 1

BARÇA 3

Màlaga: Caballero; Sergi Sáchez, Demichelis, Weligton, Monreal; Toulalan (Iturra 68'), Camacho; Joaquin (Portillo 82'), Isco, Eliseu (Buonanotte 62'), i Roque Santa Cruz.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Xavi, Busquets, Cesc (Thiago 72'); Pedro (Alexis 77'), Messi i Iniesta.

Gols: 0-1 (26') Messi. 0-2 (49') Cesc. 0-3 (81') Thiago. 1-3 (88') Buonanotte.

Àrbitre: Delgado Ferreiro (Col. Basc). Targetes grogues: a Camacho (53'), Cesc (63'), Busquets (68').