Barça
Esports Barça 13/01/2013

El millor Barça juga a Màlaga per tancar la millor primera volta de la història

Els andalusos són quarts a la classificació però ja fa nou anys que no aconsegueixen derrotar el conjunt blaugrana (21 h, Canal+ 1)

Ara
2 min
LEO MESSI, IMPARABLE  El davanter argentí celebra  un dels dos gols contra l'Athletic Club amb Cesc Fàbregas, Jordi Alba i Pedro.

BarcelonaEl Barça juga aquest vespre a Màlaga (21 h, Canal+ 1) amb l'objectiu de sumar tres punts més, mantenir la distància amb els rivals i rubricar la millor primera volta de la història. L'equip que entrena Tito Vilanova ha sumat 52 punts en aquesta primera part de la Lliga, exactament els mateixos que el Barça de Guardiola havia aconseguit ara fa dues temporades. D'aquesta manera, amb un punt en tenen prou per aconseguir aquest altre rècord, l'enèsim d'un conjunt que s'ha entossudit a fer història any rere any.

Els blaugranes, a més a més, s'enfronten a un equip al qual han superat sistemàticament els darrers nou anys. Tan sols el curs 2005-06 els andalusos van poder arrencar un empat. La resta, dotze partits, han estat triomfs del Barça.

El d'aquest vespre serà el primer dels tres partits gairebé consecutius que disputaran tots dos conjunts. Aquest de la Lliga i els dos de la Copa. Això sí, en tots ells el conjunt blaugrana parteix com a favorit. El Barça està en un moment de joc magnífic, amb onze punts d'avantatge sobre el segon classificat, l'Atlètic de Madrid, i setze respecte al Reial Madrid –abans de començar la jornada.

Amb el dubte d'Adriano Correia, el Barça sortirà a Màlaga amb l'equip de gala. Leo Messi tornarà a l'onze inicial –no va jugar contra el Còrdova– i quedarà pendent saber qui l'acompanyarà a les bandes de l'atac. Una de les opcions, gairebé segura, és la de Pedro Rodríguez, que precisament celebra aquest diumenge el cinquè aniversari amb el primer equip –contra el Múrcia (4-0), amb Rijkaard a la banqueta.

De la seva banda, el Màlaga que entrena Manuel Pellegrini està completant una excel·lent temporada, ja que és quart a la classificació i es manté viu tant a la Copa com a la Champions. Els andalusos recuperen aquesta setmana el central nord-americà Onyewu i Toulalan.

stats