BARÇA
Esports Barça 06/04/2013

Festival de Cesc i Alexis contra el Mallorca el dia del retorn d'Éric Abidal als terrenys de joc (5-0)

El Barça goleja el Mallorca el dia en què Cesc fa un 'hat trick' i reapareix Éric Abidal. El francès torna a jugar després de sotmetre's a un trasplantament de fetge

Nuria García

BarcelonaEl Barça ha golejat aquest dissabte el Mallorca, el cuer de Primera Divisió (5-0). Els de Tito Vilanova han fet una gran primera part en què Cesc i Alexis han estat els grans protagonistes. Tres gols del migcampista d'Arenys i dos del xilè han servit per golejar el conjunt mallorquí i perquè Cesc i Alexis agafin confiança per als propers partits.

El matx ha començat amb un xut de Tello que ha sortit massa creuat després d'una passada d'Iniesta. Però els blaugranes han seguit insistint i al minut 19 una combinació a la zona de tres quarts ha acabat amb una internada de Cesc. El d'Arenys ha fet una bona paret amb Alexis i Cesc ha rebut a l'espai per superar Aouate per primer cop.

Tot just dos minuts més tard, gairebé sense temps per celebrar el primer gol, ha arribat el segon. Cesc ha xutat des del vèrtex de l'àrea i Aouate no ha pogut blocar la pilota. Alexis, molt atent, ha recollit el refús per xutar de primeres amb poc angle. El xilè però ha fet entrar la pilota per tot l'escaire.

El tercer gol del Barça ha arribat després de la mitja hora de partit. I novament, ha tingut els mateixos protagonistes que els dos anteriors. Alexis ha assistit Cesc i el d'Arenys ha rematat la pilota al fons de la xarxa (min 36). Com abans, el quart gol, també d'Alexis, ha arribat dos minuts després del de Cesc. De nou, jugada entre el d'Arenys i el xilè: Cesc li ha fet una gran passada des del cercle central i el xilè, després de controlar, ha definit davant la sortida d'Aouate (min 38).

A la segona part, tot just sortir dels vestidors, Cesc ha fet el tercer del seu compte particular, el cinquè del Barça. Iniesta ha recuperat la pilota i ha fet una passada interior perfecta cap a Cesc, que ha retallat un defensa i ha fet el tercer.

El ritme ha baixat durant la segona part i amb el partit sentenciat. Però el Camp Nou ha tornat a rugir quan el tècnic del Barça, Tito Vilanova, ha donat entrada a Éric Abidal. El defensa francès tornava a jugar després de més d'un any i d'haver-se sotmès a un trasplantament de fetge.

Quan faltaven cinc minuts per al final del partit, Alexis ha abandonat el terreny de joc. El xilè tenia molèsties i, com que el Barça ja havia fet els tres canvis, ha marxat del camp i s'ha assegut a la banqueta, deixant el Barça amb un home menys.

BARÇA 5

MALLORCA 0

Barça: Pinto; Alves, Piqué (Abidal min 68), Bartra, Montoya; Thiago, Song, Iniesta (Jonathan dos Santos min 51); Tello, Cesc (Deulofeu min 65) i Alexis.

Mallorca: Aouate; Hutton, Nunes, Bigas, Kevin; Nsue (Arizmendi min 46), Alfaro, Tissone, Pina (Márquez min 70); Giovani dos Santos i Tomer Hemed (Martí min 46).

Gols: 1-0 (min 20) Cesc. 2-0 (min 22) Alexis. 3-0 (min 37) Cesc. 4-0 (min 39) Alexis. 5-0 (min 46) Cesc.

Àrbitre: Muñiz Fernández (comitè asturià). Targetes grogues a Alfaro (min 63) i Alexis (min 75).