BARÇA
Esports Barça 03/04/2012

El Barça supera el Milan (3-1) i ja espera rival per a les semifinals de la Lliga de Campions

Els de Guardiola guanyen el partit de tornada dels quarts de final amb dos gols de Messi de penal i un d'Iniesta, i el Chelsea o el Benfica serà el rival a les semifinals

N. García
Messi celebra amb Cesc un dels dos gols que ha marcat

BarcelonaEl Barça ja és a semifinals de la Lliga de Campions per cinquena temporada consecutiva. Els de Guardiola, que en l'anada dels quarts de final no van poder passar de l'empat sense gols a San Siro, han aconseguit superar el Milan gràcies a dos gols de Leo Messi –els dos de penal– i un d'Andrés Iniesta. Ara, els blaugranes esperen rival per a les semifinals, rival que sortirà del partit que aquest dimecres juguin el Chelsea i el Benfica.

El partit ha començat amb una passada genial de Cesc cap a Messi que l'argentí ha estat a un pas de transformar en gol. La pilota però, ha sortit fregant el pal dret de la porteria d'Abbiati (min 6). Tot just tres minuts més tard, Messi ha fet una gran cursa i, un cop dins l'àrea, li ha deixat la pilota a Xavi. El de Terrassa ha intentat passar-la al jugador que venia de cara i el Barça ha estat a punt de perdre-la. Messi, que no dóna una pilota per perduda, s'ha fet amb ella i, quan intentava encarar porteria, Antonini li ha fet penal. L'argentí no ha perdonat des del punt de penal (min 10).

El Milan no s'ha arronsat i al minut 32, Nocerino aconseguia empatar el partit. Robinho havia recuperat una pilota i l'ha fet arribar a Ibrahimovic. El suec ha assistit Nocerino, que ha definit davant Valdés en el primer xut del Milan en tot el partit.

Però set minuts més tard, el Barça tornava a manar en el marcador. Nesta ha comès un altre penal després d'agafar dins l'àrea Busquets de la samarreta i novament Messi, ha tornat a superar Abbiati des dels 11 metres.

En la segona part, el Barça ha tornat a trobar el gol. Messi ha encarat Nesta i, després d'un rebot, la pilota ha arribat a Iniesta, que després d'un control ha xutat per fer el tercer. El Milan ha intentat escurçar distàncies amb una rematada de Robinho que ha aturat Valdés, tot i que l'àrbitre havia invalidat la jugada per mans prèvies del jugador del Milan (min 60).

Thiago, després d'una assistència de Messi, ha enviat la pilota fregant el pal dret de la porteria d'Abbiati (min 68) abans que Piqué demanés el canvi amb molèsties musculars –l'ha substituït Adriano–.

El Barça ha anat dormint mica en mica el partit, portant-lo al seu terreny, mentre el Camp Nou ja celebrava la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions.

BARÇA 3

MILAN 1

Barça: Valdés, Alves, Piqué (Adriano 74'), Mascherano, Puyol, Busquets, Xavi (Thiago 62'), Iniesta, Cesc (Keita 77'), Messi i Cuenca.

Milan: Abbiati, Mexès, Nesta, Abate, Antonini, Seedorf (Aquilani 59'), Nocerino, Ambrosini, Boateng (Pato 68') (Maxi López 83'), Ibra i Robinho.

Gols: 1-0 (10') Messi, de penal. 1-1 (32') Nocerino. 2-1 (40') Messi, de penal. 3-1 (52') Iniesta.

Àrbitre: Björn Kuipers (holandès). Targetes grogues: a Antonini (9'), Nesta (39'), Seedorf (40'), Mascherano (65'), Robinho (76'), Cuenca (85'), Mexès (90'), Maxi López (92'), Nocerino (93').